sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα πουλμανάκια της… ψήφου (pics)

Έναν…ιδιαίτερο τρόπο προεκλογικής διαφήμισης έχουν επιλέξει οι υποψήφιοι στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές στη Κωνσταντινούπολη, καθώς στους δρόμους, κυκλοφορούν εκατοντάδες πούλμαν με τα πρόσωπα τους.

Μπορεί το ντέρμπι του 5ου ομίλου του Top 16 της Ευρωλίγκας ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Ολυμπιακό να έχει μεγάλο ενδιαφέρον, όμως η Κωνσταντινούπολη κινείται στους ρυθμούς των προσεχών Δημοτικών εκλογών. Εν μέσω αναταραχών το τελευταίο διάστημα, με τα σοβαρά επεισόδια και τις διαδηλώσεις κατά του Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, να είναι συνεχόμενα στην πλατεία Ταξίμ και όχι μόνο, οι πολίτες θα κληθούν τον Μάρτιο να εκλέξουν νέο Δήμαρχο και συμβούλους στην πόλη.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, Νίκος Ζέρβας

Ο προεκλογικός αγώνας έχει… φουντώσει για τα καλά και ακόμα και αν κάποιος δεν γνωρίζει την ύπαρξη των εκλογών, φροντίζουν να τον… ενημερώσουν τα πουλμανάκια … συλλογής ψήφων. Σε μία πόλη με τόσο μεγάλο πληθυσμό, ο ανταγωνισμός είναι ακόμα μεγαλύτερος , όπως και οι υποψήφιοι, που ξεπερνούν σε αριθμό κάθε προηγούμενο, όπως μας είπαν οι τούρκοι.

inner

Ο τρόπος που έχουν επιλέξει για να διαφημίζονται και να τραβούν την προσοχή των περαστικών λοιπόν, είναι τα βανάκια, ναι σαν και αυτά που χρησιμοποιούν τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά, τα οποία είναι βαμμένα στο χρώμα του κόμματος που εκπροσωπεί ο κάθε υποψήφιος και φυσικά, έχουν στο πλαϊνό τους μέρος τεράστια φωτογραφία του.

inner

Δίπλα στην κάθε φωτογραφία, υπάρχει μήνυμα προεκλογικού χαρακτήρα, αλλά και τηλέφωνο επικοινωνίας με τα γραφεία του υποψήφιου, σε περίπτωση που κάποιος θέλε περισσότερες πληροφορίες. Τα πουλμανάκια γυρίζουν όλη μέρα στους δρόμους, με λίγες στάσεις έξω από τα εκλογικά κέντρα και παίζουν στην διαπασών μηνύματα υπέρ του πολιτικού που εκπροσωπούν, αλλά και εμβατήρια- τούρκικους αμανέδες.

inner

Φυσικά, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, οι δρόμοι φιλοξενούν πλακάτ και σημαίες με τα ονόματα των υποψηφίων, αλλά χωρίς καμία αμφιβολία, οι σύγχρονοί… ντελάληδες (πουλμανάκια) κλέβουν την παράσταση και δεν περνούν, ακόμα και να θες, απαρατήρητα…

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x