sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα φευγάτα… κανόνια και ο Βίγια

Πέντε αποχωρήσεις στο «εννιά» μετράει η Πριμέρα Ντιβισιόν, με τον Νταβίδ Βίγια να είναι το μόνο… βαρύ κανόνι που άλλαξε ομάδα αλλά έμεινε στην Ισπανία. Δείτε ποιοι παίκτες αποχώρησαν από τη Liga.

Το… γνωστό σύστημα 4-6-0 του Βιθέντε ντελ Μπόσκε χάρισε στην εθνική Ισπανίας –μεταξύ άλλων- το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 και η πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων απόρησε πως μια ομάδα χωρίς κλασσικό επιθετικό μπόρεσε να είναι τόσο παραγωγική.

Έναν χρόνο αργότερα, και συγκεκριμένα τη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε, η Πριμέρα Ντιβισιόν «άδειασε» από φορ περιοχής, καθώς στράικερ πολλών ομάδων αποφάσισαν να πάρουν το… καπελάκι τους και να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα και τη χώρα, με μοναδική εξαίρεση τον Νταβίδ Βίγια, ο οποίος άφησε τη Μπαρτσελόνα για λογαριασμό της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Γράφει ο Γιώργος Σιάφας

Μετά τη διαφαινόμενη μετακίνηση του Ρομπέρτο Σολδάδο από τη Βαλένθια για λογαριασμό της Τότεναμ (απομένουν μόνο τα τυπικά για την ολοκλήρωση της μεταγραφής) η Liga μετρά πέντε «εννιάρια» στη λίστα με τις αποχωρήσεις και το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί το γεγονός αυτό να επηρεάσει τις πρώην ομάδες τους, αλλά και το πρωτάθλημα γενικότερα.

Συγκεντρώσαμε τους παίκτες που άφησαν την ιβηρική χερσόνησο και σας τους παρουσιάζουμε:

Φερνάντο Γιορέντε

Ο Βάσκος είχε μαλώσει με όλους και με όλα στο «Σαν Μαμές» και η αποχώρησή του ήταν δεδομένη. Αυτή που κατάφερε τελικά να αποκτήσει τα δικαιώματά του, ήταν η Γιουβέντους.

Γκονσάλο Ιγκουαΐν

Ο Αργεντινός προτίμησε και αυτός τη χώρα των σπαγγέτι, της πίτσας και άλλων… νόστιμων φαγητών, αφού μετά από έξι χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, είπε το «ναι» στην πρόταση που του έκανε η Νάπολι. Μάλιστα, για να δελεάσουν τη «βασίλισσα» οι Ναπολιτάνοι, δαπάνησαν περίπου 37 εκατομμύρια ευρώ.

Ραδαμέλ Φαλκάο

Ο επιθετικός από την Κολομβία ήταν ο ηγέτης της άλλης ομάδας της πόλης, Ατλέτικο, αφού σε αυτόν βασιζόταν το παιχνίδι των παικτών του Ντιέγκο Σιμεόνε. Βρισκόταν σε καλή μέρα ο «Tigre»; Δύσκολα έχαναν οι «ροχιμπλάνκος». Έλα όμως που η Μονακό θα τον άφηνε επίσης δύσκολα σε… ησυχία μέχρι να τον πείσει να γίνει κάτοικος του Πριγκιπάτου. Με το αστρονομικό ποσό των 60 εκ. ευρώ στην ισπανική ομάδα, ο Κλαούντιο Ρανιέρι απέκτησε έναν φορ που βγάζει ασπροπρόσωπο τους κατοίκους της παραλιακής πόλης από την οποία προέρχεται, τη Σάντα Μάρτα.

Άλβαρο Νεγρέδο

Ο 27χρονος ήταν μόνιμος κάτοικος της γενέτειράς του από τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, καθώς δεν είχε αγωνιστεί ποτέ σε ομάδα εκτός Ισπανίας. Έχοντας ξεκινήσει από τη Ράγιο Βαγιεκάνο και αφού έκανε ενδιάμεσες… στάσεις σε άλλες ομάδες, κατέληξε στη Σεβίλλη, όπου αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, όταν χτύπησε το τηλέφωνό του και στην αναγνώριση κλήσης εμφανίστηκε το όνομα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, δεν δυσκολεύτηκε να πει το «si» και να τον ακολουθήσει στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ιάγκο Άσπας

Στη βροχερή Αγγλία θα αγωνίζεται και ο Ιάγκο Άσπας. Ο 26χρονος από τη Μοάνια άφησε τη Θέλτα, με την οποία αναδείχθηκε, για λογαριασμό της Λίβερπουλ, κλείνοντας το κεφάλαιο των 18 χρόνων που έζησε στον σύλλογο του Μπίγο.

Ρομπέρτο Σολδάδο

Χωρίς να έχουν «πέσει» ακόμη οι υπογραφές, αλλά με την Τότεναμ να έχει ενημερώσει πως επήλθε συμφωνία με τη Βαλένθια (ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσαν και οι «νυχτερίδες») ο «στρατιώτης» (το παρατσούκλι του, αλλά και η μετάφραση του επιθέτου του) θα προσφέρει της υπηρεσίες του στον Αντρέ Βίλας – Μπόας από την επόμενη χρονιά, λύνοντάς του τα χέρια, καθώς η λειψανδρία στην επιθετική γραμμή είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x