sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα 26... κεράκια για τον Μέσι!

Ο Λιονέλ Μέσι κλείνει σήμερα 26 χρόνια ζωής και το sport-fm.gr τοποθετεί ισάριθμα... κεριά στην τούρτα του!

Έχει κάνει πολλούς ποδοσφαιρόφιλους να... γιορτάζουν, που υπάρχει! Έχει χαρίσει εντυπωσιακές στιγμές στα γήπεδα και... σήμερα γιορτάζει!

Ο Λιονέλ Μέσι κλείνει 26 χρόνια ζωής και το sport-fm.gr ξεχωρίσει 26 στιγμές απ' τη ζωή του.

Γράφει η Εύα Ζαχαριουδάκη

1. Στις 16 Οκτωβρίου του 2004 μπήκε για πρώτη φορά στο σχήμα της Μπαρτσελόνα, αντικαθιστώντας τον Ντέκο. Και ναι… ξεχώρισε!



2. Μεγάλωσε σε οικογένεια μεσαίας τάξης. Ο πατέρας του, Χόρχε, ήταν εργάτης σε εργοστάσιο ενώ η μητέρα του, Σέλια, ήταν καθαρίστρια.

3. Ο πατέρας του ήταν προπονητής σε τοπική ομάδα της περιοχής, με το όνομα Γκραντόλι. Εκεί έκανε Μέσι το… ντεμπούτο του σε ηλικία πέντε ετών. Η πρώτη του μεταγραφή ήταν το 1995 στους Νιούλς Ολντ Μπόις της Ροσάριο.

4. Μόνο με… μαγικό τρόπο θα μπορούσε να μπει το πρώτο επίσημο γκολ του 17χρονου τότε «μάγου», μετά από σέντρα του Ροναλντίνιο. Ήταν στις 1 Μαΐου του 2005, όταν η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Αλμπαθέτε με 2-0.



5. Το πρώτο του συμβόλαιο υπογράφτηκε σε χαρτοπετσέτα! Ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα τον ήθελε… σαν τρελός. Χαρτί δεν υπήρχε πρόχειρο και έτσι οι πρώτες υπογραφές έπεσαν σε χαρτοπετσέτα.

6. Τα ρεκόρ που έχει σπάσει, είναι αμέτρητα. Το ίδιο και αυτά που έχει δημιουργήσει. Αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που έχει κερδίσει την Χρυσή μπάλα, το Χρυσό Παπούτσι, τον τίτλο του παίκτη της Χρονιάς της FIFA, το βραβείο του παίκτη της χρονιάς στο ισπανικό πρωτάθλημα και το τρόπαιο Πιτσίτσι σε μια χρονιά (2009-10).

7. Η σχέση του με την οικογένεια του, είναι κάτι παραπάνω από στενή, ενώ ποτέ δεν έχασε επαφή με τη γενέτειρα του, Ροσάριο. Μάλιστα, σε προετοιμασία του με την Αργεντινή έχει ταξιδέψει για τρεις ώρες απ’ το Μπουένος Άιρες για να πάει για ένα βράδυ στην οικογένειά του, στη Ροσάριο και να επιστρέψει την επόμενη στην προπόνησή του.

8. Το πρώτο τρόπαιο του Λιονέλ Μέσι ήταν το… Χουάν Γκάμπερ. Μπορεί να αφορά φιλικά ματς που διοργανώνει η Μπαρτσελόνα, όμως ο Αργεντινός «ξεπετάχτηκε» στο ματς κόντρα στην Γιουβέντους τον Αύγουστο του 2005 και άρχισε να επιβεβαιώνει την εικόνα του.



9. Μπορεί η οικονομική άνεση της οικογένειας του να μην ήταν μεγάλη, όμως μεγάλη ήταν η αγάπη για τα παιδιά. Ο Μέσσι έχει δύο μεγαλύτερους αδερφούς, τον Ροντρίγκο και τον Ματίας, καθώς και μια μικρότερη αδερφή, την Μαρία Σολ.

10. Μια ορμονική δυσλειτουργία που ανακάλυψε όταν ήταν 11 ετών, παραλίγο να του… κοστίσει, αφού οι γονείς του δεν είχαν τα χρήματα να πληρώσουν τη θεραπεία. Και εκεί βρέθηκε η Μπαρτσελόνα στο δρόμο του, η οποία επένδυσε στην ανάπτυξη του αθλητή, αφού είχε διακρίνει το ταλέντο του και τον πήραν μαζί τους στην Ισπανία.

11. Το ντεμπούτο του με την Αργεντινή έγινε στο ματς εναντίον της Ουγγαρίας… όπως και του Μαραντόνα. Μάλιστα, είχε διάρκεια ενάμιση λεπτό, αφού αποβλήθηκε λανθασμένα για αγκωνιά σε αντίπαλο αμυντικό.



12. Μια ακόμα ομάδα που ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του σε ηλικία 11 ετών ήταν η Ρίβερ Πλέιτ, όμως ούτε αυτή μπορούσε να πληρώσει το κόστος της θεραπείας του. Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει τα… κονέ του για να φτάσει το όνομά του μέχρι την Καταλονία και να κανονίσει δοκιμαστικό.

13. Γεννήθηκε… επαναστάτης, στην ίδια πόλη που έκανε τα πρώτα του βήματα και ο Τσε Γκεβάρα, την Ροσάριο της Σάντα Φε. Οι ρίζες του πάντως λέγεται πως φτάνουν μέχρι την ιταλική πόλη Ανκόνα.

14. Έριξε «άκυρο» στην Εθνική Ισπανίας, παρότι είχε δικαίωμα να αγωνιστεί σ’ αυτήν και έκανε το ντεμπούτο του με τα αργεντίνικα χρώματα το 2004. Παρά ταύτα, θεωρείται Ισπανός πολίτης και επίσημα, απ’ το 2005.

15. Τρία γκολ και μάλιστα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, στο «Κλάσικο» του 2007. Το αγαπημένο παιδί της κερκίδας, χάρισε έναν πόντο στην ομάδα του με το πρώτο του χατ τρικ.



16. Τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε, τον έχουν κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητο σε αντίστοιχα θέματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διατηρεί φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ισπανία και την Αργεντινή, ενώ είναι πρεσβευτής καλής θέλησης στην UNICEF. Επιπλέον βοηθάει σε αρκετές ενέργειες που έχουν ως στόχο την βοήθεια των παιδιών.

17. Είναι ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί σε μια χρονιά σε πέντε διαφορετικές ομάδες! Το 2003-04 ξεκίνησε στην Γιουβενίλ Β’, ανέβηκε στην Γιουβενίλ Α’ και σύντομα έκανε το ντεμπούτο του στην Μπαρτσελόνα Γ. Λίγο αργότερα μετακινήθηκε στην δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ενώ την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, σε φιλικό κόντρα στην Πόρτο.

18. Μέχρι τον Απρίλιο του 2007 έλεγαν ότι… φέρνει κάτι σε Μαραντόνα. Ο «Λίο» τους επιβεβαίωσε σκοράροντας ένα πανομοιότυπο γκολ με αυτό που πέτυχε ο Μαραντόνα στον τελικό του Μουντιάλ το 1986.



19. Η οικογένεια Μέσι είναι… ποδοσφαιρομάνα. Ο Λιονέλ έχει δύο ξαδέρφια που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, τον Μάξι, ο οποίος παίζει στην Ολίμπια της Παραγουάης και τον Εμάνουελ Μπιανκούτσι, ο οποίος αγωνίζεται στην ισπανική Χιρόνα

20. Μετά τον Ρικέλμε και τον Ροναλντίνιο, έγινε ο επόμενος που πήρε την φανέλα με το 10 της Μπαρτσελόνα.

21. Το 2009 δεν ήταν μόνο η χρονιά που η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το τρεμπλ, αλλά και αυτή που ο Μέσι «πλήγωσε» για πρώτη φορά τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η κεφαλιά του Αργεντινού στον τελικό του Champions League στην Ρώμη κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξασφάλισε για τους Καταλανούς το απόλυτο στους τρεις κορυφαίους τίτλους που διεκδίκησε.



22. Έχει σχέση με την Αντονέλα Ροκούτσο , η οποία το Νοέμβριο του 2012 έφερε στη ζωή το παιδί τους, Τιάγκο.

23. Έχει αγοράσει πολυτελές διαμέρισμά για να μείνει η μητέρα του, ενώ ο πατέρας του περνάει τον περισσότερο χρόνο του στην Ισπανία, μαζί του. Μάλιστα, το πατρικό τους σπίτι, παρότι δεν χρησιμοποιείται, δεν λέει να το… δώσει σε ξένα χέρια.

24. Το 2009 ήταν η χρονιά του, αφού για πρώτη φορά κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα.



25. Τον Απρίλιο του 2011 δημιουργήθηκε μια σελίδα στο facebook με το όνομα του Λιονέλ Μέσι, η οποία μέσα σε λίγες ώρες είχε πάνω από 6 εκατομμύρια followers, ενώ μέχρι σήμερα έχει πάνω από 43 εκατομμύρια.

26. Το γκολ του Λιονέλ Μέσι κόντρα στην Εστουντιάδες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων έβαλε στην τροπαιοθήκη της Μπαρτσελόνα τον μοναδικό που δεν είχε κατακτήσει μέχρι τότε. Ο «μάγος» σκόραρε στις καθυστερήσεις και συνέβαλλε στην ομάδα των έξι τίτλων, όσους δηλαδή κατέκτησε εκείνη την χρονιά συνολικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x