sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Συνωστισμός 43 χρόνια μετά…

Η μάχη του τίτλου στην Πριμέρα καλά κρατεί. Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης ισοβαθμούν στην κορυφή και η Ρεάλ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Το www.sport-fm.gr θυμάται τον τελευταίο... συνωστισμό!

Η φετινή σεζόν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν είναι η πιο αμφίρροπη των τελευταίων ετών. Η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου καλά κρατεί και αυτό αποτυπώνεται στη βαθμολογία.

Μετά από 21 αγωνιστικές σε σύνολο 38, τις τρεις πρώτες ομάδες του πίνακα χωρίζει μόλις ένας (!) βαθμός. Η Μπαρτσελόνα, μετά τη νίκη 3-0 επί της Μάλαγα και η Ατλέτικο Μαδρίτης, που κέρδισε εύκολα 4-2 τη Ράγιο Βαγεκάνο, ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, ενώ στο -1 βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, που συνέχισε και αυτή με νίκη 2-0 επί της Γρανάδα.

Τέτοιος… συνωστισμός είχε να συμβεί εδώ και 43 χρόνια και συγκεκριμένα από τη σεζόν 1970-71. Τότε, σε σύνολο 30 αγωνιστικών και με σύστημα βαθμολόγησης 2-1-0, την κούρσα μετά από 21 παιχνίδια οδηγούσε η Βαλένθια με 30 βαθμούς και την καταδίωκαν Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, που είχαν 29.

Για την ιστορία, πρωταθλήτρια τότε, αναδείχθηκε η Βαλένθια, που συγκέντρωσε 43 βαθμούς. Μάλιστα, κατέκτησε τον τίτλο στην ισοβαθμία με τη Μπαρτσελόνα, καθώς τότε δεν μετρούσε, όπως τώρα, η διαφορά τερμάτων, αλλά τα μεταξύ τους αποτελέσματα. Οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1 στο «Μεστάγια» και οι «νυχτερίδες» είχαν νικήσει 2-0 στο «Καμπ Νου». Στην τρίτη θέση, με έναν βαθμό λιγότερο, τερμάτισε η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x