sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Στρούνα στο sportfm.gr: «Δεν υπάρχουν υποδομές και... λεφτά στο ελληνικό πρωτάθλημα»

Μιλώντας στο sportfm.gr, ο Αντράζ Στρούνα κατέδειξε τα αρνητικά του ελληνικού πρωταθλήματος, με τα οικονομικά να είναι μέσα σε αυτά. Τι είπε για Ολυμπιακό και διαιτησία αλλά και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Έχοντας παίξει τρία χρόνια στην Ελλάδα, σίγουρα ξέρει πολλά πράγματα για το πρωτάθλημά μας. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, Αντράζ Στρούνα, μιλάει στο sportfm.gr για τη θητεία του στη Super League και ξεχωρίζει τα θετικά και τα αρνητικά που έχει. Δεν παραλείπει να απαντήσει για το αν ο Ολυμπιακός ευνοείται από τη διαιτησία, ενώ αναφέρει και τους λόγους που αποχώρησε από τον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Συνέντευξη στον Γιώργο Τσανάκα

-Έχεις αγωνιστεί για τρία χρόνια στην Ελλάδα. Ποια είναι η γνώμη σου για τη Super League;

«Για την ποιότητα του πρωταθλήματος, μπορώ να πω ότι παίζεται καλό ποδόσφαιρο. Το ελληνικό είναι ακόμα ένα ελκυστικό πρωτάθλημα για ξένους ποδοσφαιριστές, κυρίως γι’ αυτούς που ζουν σε χώρες που μιλάνε ισπανικά και πορτογαλικά, όπως επίσης και από τις χώρες των Βαλκανίων. Όλο αυτό σημαίνει ότι παραμένει σε καλό επίπεδο».

-Ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά του πρωταθλήματος; Τι σου άρεσε και τι όχι δηλαδή στο πρωτάθλημα;
«Μου άρεσε, ότι εκτός από τις τρεις πρώτες θέσεις, οι υπόλοιπες ομάδες είναι κοντά στη βαθμολογία. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, εάν κερδίσεις τρία ματς τη σειρά θα βρεθείς στις θέσεις των πλέι οφ, ενώ στην αντίθετη περίπτωση (σσ. τρεις σερί ήττες) μπορεί να βρεθείς να μάχεσαι για να αποφύγεις τον υποβιβασμό. Δεν μου άρεσαν καθόλου οι υποδομές, εκτός κάποιων ομάδων. Οι συνθήκες των υποδομών είναι σε πολύ κακή κατάσταση σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

-Τι κινήσεις πιστεύεις ότι πρέπει να κάνουν οι αρμόδιοι άνθρωποι για να γίνει το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό;
«Σαφώς και είναι τα οικονομικά! Ο κύριος λόγος! Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων. Αν και παρατήρησα πως τα τελευταία τρία χρόνια, η Super League έχει αρχίσει να προοδεύει. Η επιστροφή της ΑΕΚ, του Ηρακλή και της Λάρισας κάνουν το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και συναρπαστικό. Εκτιμώ πως τα επόμενα χρόνια, η φήμη του πρωταθλήματος θα μεγαλώσει».

-Στην Ελλάδα, πολύς κόσμος πιστεύει πως ο Ολυμπιακός έχει μια βοήθεια από τους διαιτητές. Τα χρόνια που έπαιζες εδώ, διαπίστωσες κάτι τέτοιο;
«Παντού, όταν οι ομάδες κερδίζουν υπάρχουν παράπονα πως υπάρχει βοήθεια από τους διαιτητές. Αυτό που χρειάζεται είναι μεγάλη υπευθυνότητα από τους αρμόδιους της διοργάνωσης για να καταστεί σαφές πως τα κριτήρια είναι για όλους ίδια».

-Θα ήθελες να κάνεις κάποια πρόβλεψη για το νέο πρωτάθλημα;
«Αυτή η χρονιά αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Οι μεγάλες ομάδες έχουν δυναμώσεις, έκαναν κάποιες πολύ καλές μεταγραφές αυτή τη χρονιά, έτσι θεωρώ πως ο Ολυμπιακός θα δυσκολευτεί πάρα πολύ για να υπερασπιστεί τον τίτλο, απ ότι τις προηγούμενες σεζόν».

-Πάμε λίγο και σε εσένα. Έπαιξες για τρεις σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Πώς ήταν αυτά τα χρόνια στην ομάδα;
«Τα τρία αυτά χρόνια, πήρα πολύτιμη εμπειρία, παίζαμε από το να αποφύγουμε τον υποβιβασμό μέχρι και να μπούμε στα πλέι οφ και να βγούμε στην Ευρώπη. Έμαθα νέα πράγματα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το διάστημα που πέρασα στην ομάδα».

-Γιατί έφυγες, όμως; Ήταν επιλογή σου, είχε να κάνει με οικονομικά θέματα ή κάποιο άλλο ζήτημα;
«Ο λόγος είναι ότι προσωπικά δεν θα μπορούσα να εξελιχθώ άλλο σαν ποδοσφαιριστής, μετά από τρία χρόνια ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο. Ήταν και οικονομικός ο λόγος, έχω πολύ καλύτερες προτάσεις από άλλες ομάδες. Τώρα εξετάζω τι είναι καλύτερο για εμένα για να συνεχίσω την καριέρα μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x