sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Στην κορυφή ξανά η Σοβιετική Ένωση, 7 χρόνια μετά την πρώτη φορά

Η Σοβιετική Ένωση δεν σταμάτησε να κυριαρχεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με το δεύτερο τρόπαιο να έρχεται επτά χρόνια (1974) μετά την κατάκτηση του πρώτου (1967).

Ήταν 1967 όταν η Σοβιετική Ένωση πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την κατάκτηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Έπειτα από την τρίτη θέση σε εκείνο το 1970, ήρθε η δεύτερη κούπα, το 1974 στο Πουέρτο Ρίκο.

Οι Σοβιετικοί έκαναν εντυπωσιακό ντεμπούτο στη διοργάνωση σκορπίζοντας με το εντυπωσιακό 140-48 την αδύναμη εθνική ομάδα της Δημοκρατίας της Κεντρικής Αφρικής, ενώ -νικώντας σχετικά εύκολα και με διψήφιο αριθμό πόντων τη Βραζιλία και το Μεξικό- προκρίθηκαν αήττητοι στην τελική φάση.

Εκεί, η Σοβιετική Ένωση έκανε το 6-1, καθώς επιβλήθηκε με «κατοστάρες» της Ισπανία και των ΗΠΑ και σχετικά εύκολα νίκησε Κούβα, Καναδά και τους οικοδεσπότες Πουέρτο Ρίκο. Τη μοναδική ήττα στη διοργάνωση γνώρισαν από τη Γιουγκοσλαβία, με σκορ 82-79.

Με το ίδιο ρεκόρ ολοκλήρωσαν την τελική φάση τόσο οι «Πλάβι», όσο και οι Αμερικανοί, ωστόσο οι Σοβιετικοί υπερτερούσαν στην τριπλή ισοβαθμία και έτσι πανηγύρισαν την κατάκτηση του δεύτερου παγκοσμίου πρωταθλήματός τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x