sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μπορούν να ξεπεράσουν τον Κάρι; Επτά παίκτες που έχουν ελπίδες να τον εκθρονίσουν

Ο Στεφ Κάρι στρογγυλοκάθεται στην κορυφή των τριπόντων στην ιστορία του ΝΒΑ. Ποιοι όμως μπορούν να τρέφουν κρυφές ελπίδες πως μπορούν κάποια στιγμή να τον εκθρονίσουν;

Στεφ Κάρι: Επτά παίκτες ικανοί να τον ξεπεράσουν

Από τα ξημερώματα ο Στεφ Κάρι είναι και με τη βούλα ο κορυφαίος σουτέρ τριών πόντων στην ιστορία του ΝΒΑ. Έφτασε τα 2.977 και άφησε πίσω του τον Ρέι Άλεν (2.973), ενώ με τον ρυθμό που συνεχίζει στα 33 του μοιάζει ικανός να αφήσει τον πήχη σε δυσθεώρητα επίπεδα για τον ανταγωνισμό, όταν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Οι επιδόσεις του μοιάζουν ασυναγώνιστες, υπάρχουν ωστόσο κάποιοι παίκτες που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να ελπίζουν ότι θα τον ξεπεράσουν. Ποιοι είναι αυτοί;



Οι πιο… κοντινοί του από τους εν ενεργεία είναι ο Τζέιμς Χάρντεν, τέταρτος στη λίστα με 2.509 τρίποντα και στα 32 του χρόνια, ενώ ένατος είναι στον σχετικό πίνακα με 2.114 τρίποντα και στα 31 του ο Ντέμιαν Λίλαρντ. Ένα αουτσάιντερ είναι ο Μπάντι Χιλντ, που στα 29 του μετρά 1.253 τρίποντα και είναι 63ος.

Μάλλον όμως περισσότερες ελπίδες να απειλήσουν τον ηγέτη των Γουόριορς έχουν τέσσερις παίκτες της νεότερης γενιάς. Ο Ντέβιν Μπούκερ στα 25 του μετρά ήδη 889 τρίποντα και αγωνιζόμενος σε μια καλή ομάδα όπως οι Σανς έχει τα φόντα για να αναρριχηθεί ψηλά στη λίστα. Ο Τρέι Γιανγκ με 618 τρίποντα στα 23 του και έχοντας ηγετικό ρόλο στους Χοκς μπορεί επίσης να ελπίζει, όπως φυσικά και ο Λούκα Ντόντσιτς που στα 22 του μετρά ήδη 635 τρίποντα, πέρα από όλα τα άλλα μαγικά που κάνει με τους Μάβερικς.

Πολλοί θεωρούν ικανό να κλέψει σε αρκετά χρόνια από σήμερα το θρόνο από τον Στεφ Κάρι τον Τάιλερ Χίρο. Ο 21χρονος γκαρντ του Μαϊάμι έχει «γράψει» ήδη 342 τρίποντα και μετά την περσινή μέτρια σεζόν του έχει επιστρέψει «καυτός». Ίσως και ένας συμπαίκτης του, ο Ντάνκαν Ρόμπινσον, που μετρά 682 τρίποντα στην τέταρτη σεζόν του στο ΝΒΑ, να μπορούσε να γίνει διεκδικητής, ωστόσο άργησε να πάρει την ευκαιρία στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και είναι ήδη στα 27.

Ο Στεφ Κάρι είχε τριψήφιο αριθμό πόντων σε όλες τις σεζόν της καριέρας του πλην των δύο που έχασε πολλά ματς λόγω τραυματισμών. Το 2011/12 είχε μόλις 55 (σε 26 συμμετοχές) και το 2019/20 μόνο 12 (σε 5 εμφανίσεις). Το ρεκόρ του είναι τη σεζόν 2015/16, όταν είχε 482 τρίποντα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x