sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Στα 35α γενέθλια της FIBA γιόρτασε η Σοβιετική Ένωση

Οι ΗΠΑ νίκησαν τη Σοβιετική Ένωση στη φάση των ομίλων, όμως κανείς άλλος δεν κατάφερε να την κρατήσει μακριά από τον θρίαμβο στο πέμπτο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας που έγινε στην Ουρουγουάη το 1967

Η πέμπτη κατά σειρά διοργάνωση του Παγκοσμίου κυπέλλου, έμελλε να μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους.

Στην Ουρουγουάη, στη συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυση της FIBA, το τρόπαιο κατακτά η πανίσχυρη Σοβιετική Ένωση με οκτώ νίκες και μόλις μία ήττα.

Οι Σοβιετικοί, γίνονται έτσι η πρώτη ομάδα εκτός Αμερικής που πατάνε στην κορυφή, κάνοντας μόλις μία ήττα στην φάση των ομίλων από τις ΗΠΑ με 59-58.

Στον τελικό, επικρατούν με άνεση 71-59 της Γιουγκοσλαβίας που περιορίζεται στο ασημένιο μετάλλιο, ενώ το χάλκινο κατακτά η Βραζιλία, νικώντας στον αγώνα τη τρίτης θέσης τους Αμερικανούς.

Οι Σοβιετικοί, φτάνουν στον τίτλο με τεχνικό ηγέτη τον Αλεξάντερ Γκομέλσκι και παίκτες όπως οι Σεργκέι Μπέλοφ, Γκενάτι Βολνόφ και Βλάντιμιρ Αντρέεφ.

Πρώτος σκόρερ του τουρνουά αναδεικνύεται ο Μιέτσισλαβ Λοπάκτα της Πολωνίας, που τερμάτισε στην πέμπτη θέση στην πρώτη και μοναδική της συμμετοχή στη Παγκόσμιο κύπελλο, μέχρι το φετινό στην Κίνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x