Βόλεϊ

Ώρα για τελικούς…

Πλέον, έφτασε η ώρα των τελικών στη Volley League και το πρώτο ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό είναι προ των πυλών, αφού θα αναμετρηθούν την Πέμπτη στις 20:00 στην Πυλαία.

Ο «Δικέφαλος» ζει ιστορικές στιγμές, καθώς, μετά το πρώτο του τρόπαιο, ετοιμάζεται να συμμετάσχει για πρώτη φορά σε τελικούς πρωταθλήματος. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται το πρωί της Πέμπτης, με τον Γιάννη Καλμαζίδη να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του.

Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο έμπειρος από τελικούς. Μάλιστα, από τη σεζόν 1990-91 έχει συμμετάσχει σε 17 τελικούς και έχει πάρει 14 τρόπαια.

Για την Πέμπτη το πρωί, είναι προγραμματισμένη και η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, παρουσία της Αστυνομίας και των εκπροσώπων των δύο συλλόγων, για τα μέτρα τάξης και ασφαλείας.

Οι δύο ομάδες έχουν φέτος από μία νίκη και, μάλιστα, εκτός έδρας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και με το ίδιο σκορ (3-2. Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στον τελικό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου που διεξήχθη στη Σύρο με 3-1 σετ.

Τον Ολυμπιακό χαρακτήρισε φαβορί των τελικών ο Γιάννης Καλμαζίδης. «Από αύριο αρχίζουν οι τελικοί του πρωταθλήματος, πρέπει να "μηδενίσουμε το κοντέρ", γιατί θα είναι μια νέα σειρά από πολύ δυνατά και δύσκολα παιχνίδια. Αναμφίβολα, υπάρχει κόπωση, αλλά, από την άλλη, έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και στις δυνάμεις της. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, γιατί είναι ο προηγούμενος πρωταθλητής, αλλά αποδείξαμε και εμείς ότι είμαστε ψηλά και ότι μπορούμε να διεκδικούμε επιτυχίες».

Παράλληλα, στάθηκε και στην παρουσία του κόσμου, που θα αποτελέσει ένα ακόμα αβαντάζ για την ομάδα του. «Στο προηγούμενο παιχνίδι, η ώθηση που "εισπράξαμε" από τον κόσμο ήταν πολύ σημαντική. Ελπίζω να έχουμε και την ανάλογη στήριξη και στον αυριανό αγώνα, γιατί ο κόσμος είναι ένα επιπλέον "όπλο" για εμάς».

Ο Ολυμπιακός θέλει να "σπάσει" την έδρα του ΠΑΟΚ και ο Δημήτρης Καζάζης τόνισε πως: «Tώρα που ξεκινάει η σειρά των τελικών, το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο. Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση και αποφασιστικότητα και, παράλληλα, ηρεμία, γιατί θα παίξουμε σε "καυτή" έδρα. Πρέπει να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε το μπρέικ. Θα είναι μια "σκληρή" σειρά τελικών, κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο και χρειάζεται μεγάλη υπομονή στην προσπάθεια μας. Ξεκάθαρος στόχος δικός μας και αυτό που θέλουμε είναι να επικρατήσουμε εμείς σε όλη τη σειρά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x