Βόλεϊ

Ώρα για… πρώτη στέψη στην Volleyleague γυναικών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε λίγο πριν το πρώτο σερβίς του Final-4 Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών, που θα διεξαχθεί στις Σέρρες, με τη συμμετοχή Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Πανναξιακού και ΑΟ Θήρας.

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του Final-4 Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών που θα γίνει στις Σέρρες.

Η σημαντική διοργάνωση θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στις Σέρρες, όπου αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα (Παρασκευή 5/4) μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Τον… χορό των ημιτελικών θα ανοίξει το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, που θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στις 18:00, ενώ στις 20:30 θα διεξαχθεί το κυκλαδίτικο ντέρμπι Πανναξιακός-ΑΟ Θήρας.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (6/4) στις 21:15, ενώ όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ Sports και ραδιοφωνικά από τον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Οι αγώνες έχουν κριθεί ως ειδικής διαχείρισης. Συνεπώς, η είσοδος στο κλειστό των Σερρών θα γίνει με λίστα προεγγραφής, στην οποία συμμετέχουν μόνο αθλητές και συνοδοί ομάδων από τις Σέρρες, τη Δράμα και την Καβάλα, καθώς και πολίτες της οικοδέσποινας πόλης, ενώ οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στο Final-4 έχουν λάβει από 25 προσκλήσεις.

Η χρήση του Video Referee
Οι τέσσερις ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν χρήση video referee στους τρεις αγώνες που θα γίνουν στο Final-4, για τις εξής τέσσερις περιπτώσεις:

1. Για το αν η μπάλα είναι εντός ή εκτός των ορίων του κυρίως αγωνιστικού χώρου.
2. Για το αν υπάρχει πάτημα της τελικής γραμμής κατά την εκτέλεση του σερβίς.
3. Για το αν υπάρχει αντικανονικό πάτημα της επιθετικής ζώνης από παίκτη της αμυντικής ζώνης.
4. Για το αν υπάρχει αντικανονική επαφή παίκτη με το φιλέ.

Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να ζητήσει 2 βίντεο ρέφερι στα 4 πρώτα σετ και 1 φορά στο τάι μπρέικ.

Ολυμπιακός Vs ΑΕΚ


Έχουν περάσει επτά χρόνια από την τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων σε ημιτελικούς Κυπέλλων. Παρότι οι «κιτρινόμαυρες» δεν βρίσκονται φέτος στη μεγάλη κατηγορία, το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί ένα από τα διαχρονικά ντέρμπι του γυναικείου βόλεϊ, βάσει ονομάτων.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 35 φορές στο παρελθόν, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται με 27-8, ενώ για το Κύπελλο έχουν μετρήσει τις δυνάμεις τους έξι φορές, εκ των οποίων οι τρεις ήταν σε τελικό (2011, 2013 και 2016).

Για να φτάσει ως τα ημιτελικά η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Απόλλωνα στην Καλαμάτα με 3-1 σετ, της Αγίας Παρασκευής με 3-0 σετ και του Αίαντα Ευόσμου (ομάδα της Α1) με 3-1 σετ. Στα προημιτελικά μέτρησε τις δυνάμεις της με τον Παναθηναϊκό και πήραν το εισιτήριο πανηγυρίζοντας με 3-2 σετ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την πορεία του στο Κύπελλο από την Ηλιούπολη (3-0 σετ) και στη συνέχεια επικράτησε με το ίδιο σκορ της Θέτιδας.

Πανναξιακός Vs ΑΟ Θήρας


Ντέρμπι νησιωτών αποτελεί ο δεύτερος ημιτελικός.

Πανναξιακός και ΑΟ Θήρας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για δωδέκατη φορά στην ιστορία τους και για πρώτη φορά εκτός Κυκλάδων. Μετά από 11 αγώνες, ο Πανναξιακός προηγείται 6-5 νίκες.

Η ομάδα της Νάξου έφτασε στα ημιτελικά με δύο «καθαρές» νίκες (3-0), αρχικά επί της Κορίνθου και στη συνέχεια απέναντι στον Άρη. Από την άλλη, ο σύλλογος της Σαντορίνης ξεκίνησε την πορεία του από τη Θεσσαλονίκη, όπου επικράτησε με 3-0 σετ των Ακαδημιών πρωταθλητών Πεύκων, που αγωνίζεται στην Α2. Στη συνέχεια έδειξαν τη δύναμή τους στον ΠΑΟΚ με 3-1 σετ και πήραν το «χρυσό» εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Το πρόγραμμα


Παρασκευή 5 Απριλίου
Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΕΚ (18:00)
Πανναξιακός ΑΟΝ - ΑΟ Θήρας (20:30)

Σάββατο 6 Απριλίου
Τελικός (21.15)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x