Βόλεϊ

«Τώρα αρχίζει το World League»

Επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη η Εθνική βόλεϊ ανδρών μετά το κοπιαστικό ταξίδι απ’ το Μεξικό και δείχνει πανέτοιμη για το τουρνουά της Θεσσαλονίκης, που θα κρίνει τα πάντα για την πρόκριση στο Final-4.

Έτοιμοι να τα δώσουν όλα για την πρόκριση στο Final-4 του World League είναι οι αθλητές της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επέστρεψε απ’ το Μεξικό με δύο νίκες στον όμιλό και μια ήττα στο τάι μπρέικ, δείχνοντας όμως έτοιμο να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση στην τελική φάση.

Η προετοιμασία για το τουρνουά της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει την Τετάρτη (17/6), με τους διεθνείς να θέλουν να επαναλάβουν τις καλές εμφανίσεις που έκαναν στο Μεξικό.

Σ’ αυτό στάθηκε και ο Σωτήρης Δρίκος στις δηλώσεις του μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»: «Το World League ξεκινά τώρα για μας. Παίξαμε μια σειρά από παιχνίδια και αντιμετωπίσαμε χαρές, λύπες και προβλήματα, κάποια από τα οποία ξεπεράσαμε και κάποια όχι», σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός που για τη συνέχεια τόνισε: «Τώρα επιστρέφουμε στη βάση μας και το στοίχημα είναι να δείξουμε ότι είμαστε εξίσου καλοί τόσο μέσα στην Ελλάδα, όσο και έξω από τα σύνορα. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και το ίδιο μαχητικοί όπως και στο Μεξικό, έχουμε σημαντικές πιθανότητες να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση και να πάρουμε μία καλύτερη θέση στη βαθμολογία».

Σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες να παίξει ο Δημήτρης Τζούριτς, ο προπονητής της Εθνικής είπε: «Από αύριο, Τετάρτη, που θα μπει η ομάδα για προπόνηση, θα δούμε πώς είναι ο Δημήτρης και θα αποφασίσουμε».

Οι διεθνείς γνωρίζουν καλά πως η πρόκριση είναι στο χέρι τους, με τον Θανάση Πρωτοψάλτη να τονίζει: «Για να προκριθούμε, πρέπει να κερδίσουμε... Θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Από εμάς εξαρτάται αυτό, ωστόσο όλες οι ομάδες θέλουν το ίδιο. Θα είναι δύσκολα παιχνίδια, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε», ενώ ο Ανδρέας Φράγκος σχολίασε:

«Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να προκριθούμε. Τα παιχνίδια ωστόσο θα κριθούν από την αγωνιστικότητα που θα δείξουμε μέσα στο παρκέ. Προσωπικά, εύχομαι να είναι γεμάτο το Αλεξάνδρειο, γιατί ο κόσμος μπορεί να μας δώσει την απαραίτητη ώθηση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x