Βόλεϊ

Συνάντηση Κοντονή- Μαυρομάτη

Την Πέμπτη θα συναντηθούν ο Υφυπουργός Αθλητισμού και ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΓΓΑ –που αναφερόταν σε πτωχευτική οικονομική εικόνα της ΕΟΠΕ- προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Από την πλευρά της η ΕΟΠΕ επέλεξε να μην απαντήσει με δική της ανακοίνωση στα όσα δημοσιοποιήθηκαν από την πλευρά της ΓΓΑ, αλλά να επικοινωνήσει άμεσα με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ζητώντας εξηγήσεις. Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης θα συναντηθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, καθώς επιθυμία της Ομοσπονδίας είναι να μην διαταραχθούν οι αγαστές έως τώρα σχέσεις με την προϊσταμένη αρχή.
Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή με την ανακοίνωση των εργαζομένων στην ΕΟΠΕ για στάση εργασίας την Δευτέρα, λόγω καθυστέρησης των δεδουλευμένων μισθών. Η Ομοσπονδία με ανακοίνωση της ζήτησε βοήθεια από την ΓΓΑ, η οποία με δελτίο Τύπου έριξε τα «πυρά» της στην Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ
«Με αφορμή τη στάση εργασίας των εργαζομένων στην Ε.Ο.ΠΕ για την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων μισθών από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, η Γ.Γ.Α. ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι:
Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης έχει ήδη λάβει το ποσό των 491.140,00 Ευρώ ως πρώτη δόση της κρατικής επιχορήγησης, που για το 2016 ανέρχεται σε 1.275.000,00 Ευρώ και είναι αυξημένη έναντι των 1.240.000,00 Ευρώ του 2015. Η καταβολή έγινε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Παρακρατήθηκαν 18.859,00 Ευρώ από των Δ.Ο.Υ. λόγω οφειλών.
Προκειμένου για την καταβολή της δεύτερης δόσης, ο απολογισμός έτους 2015 της Ομοσπονδίας είναι προς έγκριση στις υπηρεσίες της Γ.Γ.Α., πλην όμως η πρόταση για τον προϋπολογισμό του 2016 από την Ε.Ο.ΠΕ και όλα τα συνοδευτικά έγγραφα, όπως ορίζει ο νόμος ως προϋπόθεση για την καταβολή της επόμενης δόσης, (αγωνιστικό πρόγραμμα του τρέχοντος έτους, απολογιστικά στοιχεία των μεταβάσεων) απεστάλησαν μόλις την 3η Ιουνίου 2016.
Όσον δε αφορά στις μισθοδοσίες υπενθυμίζουμε ότι είναι «ακατάσχετες» και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πληρωμές άλλων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Κατόπιν αυτών, η διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ καλείται να απαντήσει στον κόσμο του βόλεϊ:
1. Πότε στο παρελθόν τον 6ο μήνα του έτους, και υπό συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης, η Ε.Ο.ΠΕ είχε εισπράξει 491.140,00 Ευρώ (α δόση) + 382.500,00 Ευρώ (β δόση) = 873.640,00 Ευρώ
2. Πώς γίνεται την ίδια μέρα που η διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ εκφράζει την συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, να θυμάται ότι πρέπει να υποβάλλει δικαιολογητικά για την εκταμίευση της 2ης δόσης της επιχορήγησης; (3 Ιουνίου 2016)
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η επιχορήγηση της Ε.Ο.ΠΕ., τον Οκτώβριο του 2015 αυξήθηκε κατά 212.000,00 ? επιπλέον της αρχικής για την πληρωμή δεδουλευμένων των εργαζόμενων στις Ενώσεις. Ως εκ τούτου η καλύτερη συμπαράσταση στους εργαζόμενους είναι η ορθότερη διαχείριση των κρατικών ενισχύσεων και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Η διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ οφείλει άμεσα να συντάξει πρόγραμμα εξυγίανσης και να μην εμφανίζει την σημερινή πτωχευτική οικονομική εικόνα».


Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ για την στάση εργασίας
«Τη Δευτέρα 6/6/2016 και το διάστημα 12:00 – 15:00 θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας του προσωπικού της ΕΟΠΕ με αίτημα την ομαλοποίηση του ρυθμού καταβολής της μισθοδοσίας του.
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας τα γραφεία της ΕΟΠΕ θα παραμείνουν κλειστά τις συγκεκριμένες ώρες ως ένδειξη συμπαράστασης στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, ενώ παράλληλα εστάλη επιστολή στον Υπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Συναδινό, μέσω της οποίας εκθέτει την κατάσταση και ζητά τη συνεργασία τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x