Βόλεϊ

«Πάτησε» Μεξικό, συνεχίζεται η «οδύσσεια»

Έφτασε στο Μεξικό η Εθνική ανδρών για το πρώτο τουρνουά του World League, όμως το πολύωρο ταξίδι δεν τελείωσε.«Λείπει ένας απ' τους καλύτερους διαγώνιους του κόσμου» είπε ο Δρίκος για τον Τζούριτς.

Είκοσι ώρες στον «αέρα» έχει περάσει η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών στο ταξίδι της προς το Μεξικό, όμως ακόμα δεν έφτασε στον τελικό προορισμό της.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε απ' την Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Τρίτης και έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης (6.00 τοπική ώρα – 14.00 ώρα Ελλάδας) στο Μέξικο Σίτι.

Από κει, επιβιβάστηκε σε εσωτερική πτήση για την Γκουανταλαχάρα, απ' όπου θα ξεκινήσει ένα ταξίδι 200χλμ οδικώς για την πόλη που θα γίνουν οι αγώνες.

Παρά την ταλαιπωρία του ταξιδιού πάντως, ο Σωτήρης Δρίκος προβληματίζεται για τις σοβαρές απουσίες που αντιμετωπίζει η ομάδα. Τζούριτς και Στεφάνου δεν ακολούθησαν την αποστολή λόγω τραυματισμών, με αποτέλεσμα να αντικατασταθούν απ' τους Απόστολο Αρμενάκη και Κώστα Ταμπουρατζή αντίστοιχα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε για τις απουσίες: «Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, η απουσία του Τζούριτς είναι σημαντική. Μιλάμε για τον αρχηγό μας, έναν από τους καλύτερους διαγώνιους στον κόσμο. Πιστεύω όμως ότι τα υπόλοιπα παιδιά θα ξεπεράσουν τους εαυτούς τους για να καλύψουν το κενό τους. Έχω εξάλλου εμπιστοσύνη στον Αρμενάκη, που σε σχετική λίστα της Α2 Ιταλίας, ήταν ο καλύτερος ακραίος της κατηγορίας, σε επίθεση, σερβίς, μπλοκ. Έχουμε και τον Παλέντζα που είναι νέος και ενθουσιώδης και έπαιξε αρκετά στα φιλικά ματς.

Την απουσία του Στεφάνου εξάλλου τη γνωρίζαμε εδώ και καιρό, για αυτό και είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Ο Κώστας μπορεί να έχει λίγες συμμετοχές στην Εθνική, έχει όμως εμπειρία και ως ομοσπονδιακός προπονητής του μπιτς βόλει διαθέτει διεθνείς παραστάσεις. Δεν θα έχει πρόβλημα
».

Για το στόχο της Εθνικής ο Σωτήρης Δρίκος σχολίασε: «Θεωρητικά το Μεξικό είναι ο πιο αδύναμος αντίπαλος, αλλά μη ξεχνάμε ότι είναι γηπεδούχο και θα παίξουμε την πρώτη μέρα, πριν καλά καλά προσαρμοσθούμε και ξεπεράσουμε το τζετ λανγκ. Θα δούμε εξάλλου και την Κίνα και τη Σλοβακία δια ζώσης. Δεν θέλω να μπω σε βαθμοθηρική συζήτηση γιατί το τουρνουά έχει τρία ματς και άλλα τόσα θα παίξουμε στη Θεσσαλονίκη. Είναι μαραθώνιος και δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από τον πρώτο αγώνα».

Ο Κώστας Ταμπουρατζής,, από τη μεριά του, σχολίασε: «Με τον Τζούριτς ήταν πιο εύκολα τα πράγματα, καθώς φτάσαμε σε αποτελεσματικότητα 65 % στην αλλαγή. Την είχαμε σχεδόν σίγουρη. Τώρα όλοι πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοση μας στο μπλοκ, την υποδοχή, το σερβίς για να καλύψουμε το κενό του. Υπάρχουν εξάλλου και οι Αρμενάκης, Παλέντζας που θα ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο τρόπο στις δυσκολίες του τουρνουά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x