Βόλεϊ

Ανακοίνωσε Οικονομίδου ο ΠΑΟΚ!

Στην ομάδα βόλεϊ γυναικών του ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την καριέρα της την επόμενη σεζόν η Μαρία Οικονομίδου, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο «ασπρόμαυρος» ΑΣ.

Βολεϊμπολίστρια του ΠΑΟΚ έγινε την Τετάρτη η Μαρία Οικονομίδου. Ο Ερασιτέχνης ανακοίνωσε την απόκτηση της διεθνούς διαγώνιας για τον επόμενο χρόνο, με την 31χρονη να αγωνίζεται σε Ουγγαρία και Θέτιδα Βούλας την περασμένη σεζόν, έχοντας πολλές εμπειρίες από προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κι αποτελώντας μια σπουδαία ενίσχυση για τον «δικέφαλο».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα βόλεϊ γυναικών ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Μαρία Οικονομίδου, για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Γεννημένη στις 18/08/1992, η Μαρία Οικονομίδου αγωνίζεται ως διαγώνιος κι έχει ύψος 185cm. Έκανε τα πρώτα της βήματα στο βόλεϊ από την ομάδα του Πειραματικού τη σεζόν 2008-09, μένοντας εκεί μέχρι και το 2011. Στη συνέχεια, ακολούθησε μία διετία στο Ανατόλια (2011-13), στο οποίο απέκτησε ακόμα περισσότερες παραστάσεις από την Α1 βόλεϊ γυναικών.

Οι εξαιρετικές της εμφανίσεις "κέντρισαν" το ενδιαφέρον συλλόγων με υψηλούς στόχους. Έτσι, η Μαρία Οικονομίδου πέρασε από τα Βριλήσσια (2013-14), τον ΑΟ Θήρας (2014-16), τον Πανναξιακό (2016-17), με τον οποίο, μάλιστα, απέκτησε τις πρώτες της ευρωπαϊκές παραστάσεις, παίζοντας στο CEV Challenge Cup.

Την τριετία 2017-20 αγωνίστηκε σε ΑΕΚ (2017-18) και Παναθηναϊκό (2018-20), και στη συνέχεια αναζήτησε νέες εμπειρίες εκτός… συνόρων. Τη σεζόν 2020-21 αγωνίστηκε στο Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα στη Maccabi XT Haifa, παίρνοντας πολύτιμες εμπειρίες από το βόλεϊ του εξωτερικού.

Την επόμενη σεζόν (2021-22), αγωνίστηκε στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στην Tecnoteam Albese Volley, στην οποία συνέχισε την αποκόμιση πολύτιμων εμπειριών από το ευρωπαϊκό βόλεϊ.

Η περυσινή σεζόν (2022-23) χωρίστηκε σε δύο ομάδες για την Ελληνίδα διαγώνιο. Στο πρώτο μισό αγωνίστηκε στην Ουγγαρία για λογαριασμό της Bekescsabai Roplabda SE, με την οποία κατέκτησε το MEVZA Cup, ενώ στο δεύτερο μισό επαναπατρίστηκε, παίζοντας για λογαριασμό της Θέτιδας Βούλας.

Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας μας, έχοντας αγωνιστεί σε αρκετές διοργανώσεις με τη "γαλανόλευκη".

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, η Μαρία Οικονομίδου, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, acpaok.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα αγωνίζομαι για τον ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα άκρως επαγγελματική, η οποία κάλυψε σε όλα τις προσδοκίες μου. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του τμήματος για την εμπιστοσύνη της.

Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα ξεκινήσουμε και θα βρεθώ στο γήπεδο. Εύχομαι να έχουμε υγεία, επιτυχίες κι εκπλήρωση όλων των στόχων μας αυτή τη σεζόν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x