Βόλεϊ

Οτσάλ: «Είναι άδικος ο αθλητισμός πολλές φορές»

Στην πνευματική ανετοιμότητα των παικτριών της εθνικής βόλεϊ γυναικών στάθηκε ο Γιουνούς Οτσάλ μετά την ήττα-αποκλεισμό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από την Τουρκία.

Ο Γιουνούς Οτσάλ ευχαρίστησε τις αθλήτριες της Εθνικής βόλεϊ γυναικών για την προσπάθεια τους σε έναν δύσκολο όμιλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θεωρεί πως τα δύο σετ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι, στάθηκε στις εμπειρίες που αποκόμισαν, ενώ εξέφρασε κάποια παράπονα από τα σφυρίγματα των διαιτητών.

Αναλυτικά: «Πρώτα απ’ όλα, θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στις αθλήτριες μου γιατί δεν ήταν εύκολο να παίξουμε σ’ ένα τέτοιο τουρνουά με τόσο έντονους ρυθμούς. Κάποιες φορές δεν μπορέσαμε να επανέλθουμε, κυρίως πνευματικά σε κάποια ματς. Σήμερα, είμαι πραγματικά περήφανος για την ομάδα μου γιατί έχασε πραγματικά στις λεπτομέρειες κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο.

Η λέξη "κλειδί" είναι μια μικρογραφία όλης της πορείας μας στο τουρνουά… Από το πρώτο έως το τελευταίο ματς, μας κόστισαν κάποιες λεπτομέρειες. Σίγουρα, κερδίσαμε πολλές εμπειρίες κι, αν αυτά τα κορίτσια παίξουν την επόμενη σεζόν στις ομάδες τους, τότε το επόμενο καλοκαίρι θα βοηθήσουν πολύ περισσότερο την Εθνική ομάδα.

Τέλος, στην ερώτηση αν θεωρεί δίκαιο το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα δεν θα συνεχίσει στους «16» του Ευρωπαϊκού: «Δεν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, αλλά η ζωή κι ο αθλητισμός δεν είναι δίκαιος. Είδατε σε όλα τα παιχνίδια τους διαιτητές να δίνουν ανάποδα σφυρίγματα στους αγώνες μας, αλλά δεν θέλω να σταθώ σε εξωαγωνιστικά προβλήματα, να ψάξω δικαιολογίες. Πρέπει να νικάμε και μ’ αυτές τις συνθήκες γιατί έτσι αποκτάς νοοτροπία νικητή».

Από την πλευρά του, ο Ντανιέλε Σανταρέλι τόνισε πως: «Όλοι πίστευαν ότι θα ήταν εύκολο, αλλά αποδείχτηκε ότι έπρεπε να παίξουμε για να νικήσουμε. Υπάρχουν τέσσερις ομάδες, ίσως πέντε με τη Γερμανία χωρίς την Όρτμαν, που είναι στο ίδιο επίπεδο και πρέπει να παίζεις καλά.

Η Ελλάδα είναι μια πολύ καλή ομάδα κι εμείς δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι με πολλά λάθη ειδικά στο πρώτο. Στο δεύτερο, ήμασταν καλύτεροι, στο τρίτο, όμως, δεν παίξαμε όπως θέλω εγώ. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα γιατί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κι εμείς ελπίζω ότι θα βελτιωθούμε γιατί τώρα θα είναι πιο δύσκολο.

Στον όμιλό μας υπήρχε μεγάλη ισορροπία. Εμείς ίσως ξεχωρίζουμε, αλλά η κάθε ομάδα μπορούσε να νικήσει την οποιαδήποτε άλλη κι ακόμη και τώρα δεν είναι σίγουρο ποιος θα περάσει. Σήμερα, η Ελλάδα πραγματικά έπαιξε καλά, έπαιξε το βόλεϊ της και μας έκανε να υποφέρουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x