Βόλεϊ

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Να προστατεύσει το «σπίτι» του ο ένας, για το… break ο άλλος

Πρεμιέρα των φετινών τελικών στη Volley League σήμερα (18/4) στις 19:15 στου Ρέντη, όπου Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους, από διαφορετική αφετηρία, αλλά με... φόντο το πρωτάθλημα!

Η ώρα των τελικών του πρωταθλήματος της σεζόν 2022-23… έφτασε, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να διεκδικούν τον φετινό τίτλο στην Volley League, για τον οποίο χρειάζονται τρεις νίκες.

Οι «ερυθρόλευκοι», που κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο έχουν το πλεονέκτημα έδρας, εξ ου και υποδέχονται σήμερα (18/4) στις 19:15 (ΕΡΤ3, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) στο «Μελίνα Μερκούρη» τον «δικέφαλο του Βορρά» στον πρώτο τελικό.

Μετά την απώλεια του εγχώριου League Cup, κι ενώ προηγήθηκε η κατάκτηση του Challenge Cup, ο Ολυμπιακός στρέφεται στον τελευταίο στόχο της σεζόν. Ο οποίος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επιστροφή του στην κορυφή, μετά το 2021!

Να θυμίσουμε ότι, στους ημιτελικούς της φετινής Volley League, οι Πειραιώτες απέκλεισαν τον Μίλωνα εύκολα, με 3-0 νίκες.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά προετοιμάζεται και αυτός με στόχο το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία του και πρώτο μετά το 2017.

Όπως προαναφέραμε, η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι έχει το μειονέκτημα έδρας, άρα χρειάζεται εξ ορισμού μια νίκη στο Ρέντη για να πάρει αυτή το αβαντάζ...

Για να προκριθεί στους τελικούς, ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά της Volley League εξίσου εύκολα με τον σημερινό του αντίπαλο, κερδίζοντας τον με 3-0 νίκες!

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, αυτό θα είναι το 80ο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων από το 1998, όταν και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων. Με τον Ολυμπιακό να προηγείται μετρώντας μάλιστα και τις… τριπλάσιες νίκες από τον ΠΑΟΚ, με 60-19!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x