Βόλεϊ

Ένας Ολυμπιακός «όνειρο» πάτησε για δεύτερη φορά την Μπράσοφ και μπήκε στους ομίλους

Ο Ολυμπιακός έλιωσε και πάλι την Μπράσοφ και πήρε τα δύο νικηφόρα σετ που χρειαζόταν για να «καπαρώσει» το εισιτήριο που τον στέλνει στο Champions League.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Μπράσοφ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με τους Πειραιώτες να κλειδώσουν την πρόκριση τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στο βόλεϊ πριν ακόμη σφυρίξει για τελευταία φορά ο διαιτητής, κάνοντας το 2-0 στα σετ και σε συνδυασμό με το 3-0 που είχε επικρατήσει στη Ρουμανία (17/10) το εισιτήριο του ανήκει δικαιωματικά. Τελικά πήκε και το δεύτερο παιχνίδι με καθαρό σκορ 3-0.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης των αστέρων και θα «μονομαχήσουν» με την γερμανική Γκίσεν, την ιταλική Μόντσα και την τούρκικη Φενέρμπαχτσε.

Το πρώτο σετ ήταν άκρως ανταγωνιστικό με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ και κανένας δεν μπορούσε να πάρει ισχυρό προβάδισμα. Η ομάδα του Αντρέα Γκαραντίνι έδειξε όμως χαρακτήρα και με κατάθεση ψυχής έκανε το πρώτο και σημαντικό βήμα για την πρόκριση κερδίζοντας με 25-23.

Στο δεύτερο σετ οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυναμικά με σκοπό να δείξουν τα… δόντια τους και το κατάφεραν. Από νωρίς πήραν μία σημαντική διαφορά με το σκορ να φτάνει έως και το 12-4. Στη συνέχεια η Μπράσοφ έβγαλε μία αντίδραση ισορροπώντας σημαντικά το ματς, με τον Ολυμπιακό όμως να παίρνει εν τέλει το σετ στο νήμα με 30-28 και μαζί το εισιτήριο για το Champions League.



Μπορεί η υπόθεση πρόκριση να είχε κριθεί οι δύο ομάδες όμως ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση, με τον Ολυμπιακό να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να δίνουν «μονομαχίες» εντός του γηπέδου με τους Ρουμάνους να κάνουν ότι μπορούν για να πάρουν έστω ένα σετ της τιμής, κάτι που ούτε αυτό κατάφεραν στο φινάλε με τους Πειραιώτες να κάνουν το 3-0 με σκορ 25-23 για μία κατά κράτος επικράτηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x