Βόλεϊ

Επικύρωσε τη βαθμολογία και τις ομάδες της Ευρώπης και αυξάνει τους ξένους η ΕΣΑΠ

Έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση της Volley League ανδρών, η ΕΣΑΠ επικύρωσε τη βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της σεζόν.

Κανονικά ισχύει η τελική κατάταξη της φετινής Volley League ανδρών. Η ΕΣΑΠ επικύρωσε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος στη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας, επικυρώνοντας και τις ευρωπαϊκές συμμετοχές, τις οποίες θα ανακοινώσει προσεχώς η ΕΟΠΕ. Επίσης, η Λίγκα ενέκρινε την αύξηση των ξένων από την επόμενη αγωνιστική περίοδο σε πέντε, αναφέρθηκε στο καλεντάρι της νέας σεζόν, ενώ έγινε αναφορά στην αγορά νέων VAR.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

"Την τελευταία της συνεδρίαση για την αγωνιστική περίοδο 2022-23 έκανε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ, όπου, μεταξύ άλλων, επικυρώθηκε η βαθμολογία της σεζόν 2022-23 και λήφθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

1. Επικυρώθηκε η βαθμολογία και η τελική κατάταξη της αγωνιστικής περιόδου 2022-23.

2. Έγινε επιβεβαίωση των ομάδων που θα λάβουν μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης.

3. Έγινε ενημέρωση για προβιβασμό ομάδων Pre League στη Volley League και για την εγγραφή των νέων μελών του συνεταιρισμού, ίδρυσης, έγκρισης και λειτουργίας ΤΑΑ για τη συμμετοχή τους στη Volley League 2023-24.

4. Το σώμα ψήφισε για άλλη μια φορά και πλέον με απόλυτη πλειοψηφία την αύξηση των αλλοδαπών αθλητών, τουλάχιστον κατά έναν, από την αγωνιστική σεζόν 2024-25.

5. Στο ΔΣ παρευρέθηκαν ως θεατές οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ και της Καλαμάτας ‘80, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν κανονικά στο πρωτάθλημα της Volley League 2023-24. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Ένωσης, Λευτέρης Αρχόντης, διαβεβαίωσε το ΔΣ ότι, παρά το μεγάλο ύψος των οφειλών του ΤΑΑ από τα προηγούμενα χρόνια, η νέα διοίκηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για εξόφληση ή διακανονισμό των παλαιών
οφειλών.

Επίσης, δεσμεύτηκε ότι η προσπάθεια αυτή (ρύθμιση παλαιών οφειλών) θα λάβει χώρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. με σκοπό το ΤΑΑ ΑΕΚ, όσο το δυνατόν συντομότερα, να ενημερώσει την ΕΣΑΠ για την επίτευξη ή μη της προσπάθειας να αγωνιστεί στη Volley League 2023-24.

6. Έγινε πρώτη ενημέρωση για το καλεντάρι της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

7. Ενημερώθηκαν τα μέλη για την αγορά δεύτερου Video Check (VAR) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των πρωταθλήματος της Volley League 2023-24.

8. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ΕΡΤ ΑΕ, με σκοπό την επίτευξη νέας συμφωνίας, πιο βελτιωμένης σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

9. Έγινε συζήτηση για την αύξηση των ομάδων από 10 σε 12 από την αγωνιστική περίοδο 2024-25 και αποφασίστηκε ότι θα γίνει αποδεκτή η αύξηση αυτή, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της αύξησης των αλλοδαπών αθλητών.

10. Έγινε συζήτηση και για θέματα ανάπτυξης του ανδρικού βόλεϊ και αποφασίστηκε στο άμεσο μέλλον να διεξαχθούν συζητήσεις με την ΕΟΠΕ, με σκοπό τον ρόλο της ΕΣΑΠ στην αναβάθμιση του αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας για το ανδρικό βόλεϊ".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x