Βόλεϊ

Οι αντίπαλοί της Ελλάδας στο CEV Beach Volley Nations Cup 2023 γυναικών

Ομάδες από Ισπανία, Γαλλία και Πορτογαλία θα αντιμετωπίσουν στον όμιλο του CEV Beach Volley Nations Cup στο Ηράκλειο οι Μυρτώ Καλαμαρίδου/ Δήμητρα Μαναβή και Διονυσία Μάτιου/Λίζα Τριανταφυλλίδη.

Την Ισπανία στον όμιλο του CEV Beach Volley Nations Cup γυναικών στο Ηράκλειο κόντρα στα ελληνικά δίδυμα των Μυρτώς Καλαμαρίδου/ Δήμητρας Μαναβή και Διονυσίας Μάτιου/Λίζας Τριανταφυλλίδη θα εκπροσωπήσουν ως πρώτη ομάδα οι Μαρία Κάρο-Μάρκεθ, Άνγκελα Λομπάτο, οι οποίες βρίσκονται στο Νο26 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η δεύτερη ομάδα των Ιβήρων αποτελείται από τις Λιλιάνα Φερνάντεθ και Πάουλα Γκουτιέρεθ, οι οποίες βρίσκονται στο Νο67.

Μάλιστα, η Λιλιάνα Φερνάντεθ έχει αγωνιστεί σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Λονδίνο το 2012 και στο Ρίο το 2016, κατακτώντας την ένατη θέση. Οι Μάρκεθ, Λομπάτο είναι μαζί ως δίδυμο από το 2021 και την πρώτη τους σεζόν ως συμπαίκτριες έφτασαν μέχρι την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στο Νο16 της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκονται οι Γαλλίδες Λεζάν Πλασέτ, Αλεξία Ρισάρ, οι οποίες θα δώσουν το έκτο τους τουρνουά για το 2023. Οι δύο αθλήτριες είναι συμπαίκτριες από το καλοκαίρι του 2022 με καλύτερο πλασάρισμα την πέμπτη θέση στο τουρνουά κατηγορίας Challenge της FIVB στο Μεξικό πριν δύο μήνες.

Η δεύτερη ομάδα της Γαλλίας είναι οι Αλίν Σαμερό, Κλεμένς Βιεϊρά, οι οποίες βρίσκονται στο Νο76 του κόσμου.

Την προσπάθειά της θα κάνει και η Πορτογαλία με τις Μπεατρίς Πινέιρο/ Ινές Κάστρο (Νο180) και τις Άνα Μοντέιρο/Μαργκαρίντα Σάντος (Νο328 στον κόσμο).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x