Βόλεϊ

Ντεϊνέγκα στο sport-fm.gr: «Πώς να ηρεμήσω όταν πέφτουν βόμβες και η μάνα μου είναι σε καταφύγιο»

Για τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο λαός της, μίλησε στον sport-fm.gr η Ουκρανή αθλήτρια βόλεϊ του ΑΟ Καβάλας, Μαρίνα Ντεϊνέγκα.

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με έντονη ανησυχία και θλίψη τις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή. Πολλούς λόγους παραπάνω να αγωνιούν έχουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ασφάλεια μεν, αλλά πολλά χιλιόμετρα μακριά από τους δικούς τους.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει η Ουκρανή διεθνής αθλήτρια βόλεϊ Μαρίνα Ντεϊνέγκα, που αγωνίζεται αυτήν την στιγμή με την ομάδα του ΑΟ Καβαλάς, στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών.

Η ίδια μίλησε στο sport-fm.gr και στον Κώστα Μωυσιάδη για το πώς βιώνει την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα της, καθώς έχει καθημερινά την αγωνία για την μητέρα της που βρίσκεται σε καταφύγιο, αλλά και την πατρίδα της που βρίσκεται υπό πολιορκία και μετρά απώλειες.

«Όλη μου η οικογένεια είναι στην Ουκρανία. Η μητέρα μου ζει σε μια μικρή πόλη ανάμεσα στο Τσερνίχιβ και το Κίεβο. Κάθε μέρα ακούγονται οι σειρήνες του πολέμου και υπάρχει η απειλή αεροπορικού βομβαρδισμού. Η πόλη κρατάει ακόμα και αντιστέκεται στους κατακτητές που θέλουν να μπουν στην πόλη από την ξηρά», αναφέρει η ίδια και δεν κρύβει πως αγωνιά για τη μητέρα της.

«Όταν η μητέρα μου βρίσκεται σε καταφύγιο δεν μπορώ να είμαι ήρεμη. Περιμένω να με πάρει να μου πει ότι είναι καλά. Η αγωνία μου είναι μεγάλη κάθε φορά μέχρι το επόμενο τηλεφώνημα», προσθέτει και μιλά με θλίψη για την καταστροφή που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή.

«Το Τσερνίχιβ είναι κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Λευκορωσία, επομένως η επίθεση προέρχεται από δύο μέτωπα και πολλά κτίρια έχουν ήδη κατεδαφιστεί. Ο κόσμος πεθαίνει, δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα από την υπέροχη πόλη μου», τονίζει.

Ντεϊνέγκα: «Με έχει επηρεάσει πολύ η κατάσταση»

Ήδη χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ανάμεσά της και ένας δικό της άνθρωπος. «Ήδη από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκε ένας γνωστός μου», επισημαίνει.

Εκφράζει, δε, την απορία της γιατί η Ρωσία έχει αυτή τη στάση και σπέρνει τον τρόμο και το θάνατο στην πατρίδα της. «Οι Ρώσοι λένε πως κάνουν επίθεση για να ελευθερώσουν την χώρα. Από ποιόν; Τα ρωσικά στρατεύματα μπήκαν στο έδαφος μας και καταστρέφουν τα πάντα! Είμαστε ένα ξεχωριστό κράτος που έχει το δικό του έδαφος, την γλώσσα του, την ανεξαρτησία του. Ήμασταν ήσυχοι στα σπίτια μας μέχρι που ήρθε η εισβολή της Ρωσίας», αναφέρει με πόνο.

Αλήθεια, πώς είναι να βιώνεις αυτή την κατάσταση και να μην μπορείς να βοηθήσεις; «Δεν ξέρω πώς έχει επηρεάσει του υπόλοιπους, εμένα πάντως με έχει επηρεάσει πάρα πολύ αυτή η τραγωδία. Τις δύο πρώτες μέρες ήμουν σοκαρισμένη, έκλαιγα και υπήρχαν άγρυπνες νύχτες. Στην συνέχεια ήθελα να είμαι σε κοντινά μου πρόσωπα. Δυστυχώς όμως είναι αδύνατο».

Η 33χρονη αθλήτρια νιώθει τη στήριξη του ελληνικού λαού και όχι μόνο στην πατρίδα της και καλεί για ακόμη μεγαλύτερη συμπαράσταση. «Βοηθήστε μας στην αντίσταση. Η στήριξη των άλλων χωρών έχει ενώσει τον λαό μας απέναντι στη Ρωσία», υπογραμμίζει.

Η ίδια καθιστά σαφές πως δεν τρέφει κάποιο μίσος για τους Ρώσους και διαχωρίζει την πολιτική του Πούτιν με τις σχέσεις των δύο λαών. Μάλιστα, στον πρόσφατο αγώνα του ΑΟ Καβάλας με την Αργώ Βόλου, η συγκυρία έφερε την ίδια αντιμέτωπη με την Ρωσίδα αθλήτρια Πολίνα Προκούτινα. Οι δύο τους μπορεί να ήταν αντιμέτωπες στο γήπεδο, αλλά έδειξαν πως οι λαοί Ρωσίας και Ουκρανίας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Αγκαλιάστηκαν θερμά και έστειλαν το μήνυμα πως όλοι οι άνθρωποι μπορούν και πρέπει να ζήσουν ειρηνικά.

Ντεϊνέγκα: «Με έχει επηρεάσει πολύ η κατάσταση»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x