Βόλεϊ

Ενισχύθηκε με Αμερικανίδα πασαδόρο η Λαμία

Η Τζέιμεσον Τιέρα Λι θα ενισχύσει την πάσα της Λαμίας την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Volley League γυναικών.

Με αμερικανική ενίσχυση θα πορευτεί στην "παρθενική" της συμμετοχή στη Volley League γυναικών η Λαμία. Οι Φθιωτές ανακοίνωσαν την Πέμπτη την απόκτηση της Τζέιμεσον Τιέρα Λι για τον επόμενο χρόνο.

Η 22χρονη άσος έχει αναδειχθεί πολλάκις μια από τις κορυφαίες αθλήτριες της χρονιάς στο Κολλεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο Α Ο Λαμίας 2013 είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει τη δεύτερη ξένη αθλήτρια για την στελέχωση της ομάδας μας, στη νευραλγική θέση της πασαδόρου, την 22χρονη "εκρηκτική" Αμερικανίδα Jaimeson Tierra Lee.

Η αθλήτρια γεννήθηκε στις 19/06/1998 στο Austin του Τέξας,από αθλητική οικογένεια, κόρη της Vernoica και του Carmelo Lee (η μητέρα έπαιζε βόλεϊ στο Long Beach State, ενώ ο πατέρας έπαιξε μπάσκετ), έχει ύψος 1,79 μ. και αγωνίζεται στη θέση του πασαδόρου.

Το 2016 ως πρωτοεμφανιζόμενη στο Πανεπιστήμιο George Washington σε 62 σετ σε 22 αγώνες στην πρώτη σεζόν ... δεύτερη στις ασίστ της ομάδας.

Το 2017 ως δευτεροετής φοιτήτρια εμφανίστηκε σε 114 σετ πάνω από 30 αγώνες ... τερματίζοντας πρώτη σε ασίστ και πρώτη σε άσους.

Το 2018 σε 92 σετ σε 23 αγώνες ήταν πρώτος πασαδόρος της ομάδας της, … τερματίζοντας ως MVP, πρώτη σε ασίστ, δεύτερη σε πόντους, δεύτερη σε μπλοκ, ενώ προσκλήθηκε στην εθνική ομάδα Κολλεγίων.

Τέλος, το 2019 σε 100 σετ πάνω από 29 αγώνες… τερμάτισε στις πέντε πρώτες καλύτερες αθλήτριες βόλεϊ όλων των ομάδων σε τέσσερις κατηγορίες: Πρώτη σε ασίστ, δεύτερη σε πόντους, τρίτη σε μπλοκ και άσους …

Ψηφίστηκε αθλήτρια της εβδομάδας και της αποικίας.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά από την ανακοίνωση της μεταγραφής της, η Λι είπε πως: «Είμαι ενθουσιασμένη που ήρθα να παίξω στην Ελλάδα και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί. Ευχαριστώ τον προπονητή μου και τη διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, που μου δίνει δύναμη να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου να γίνουμε ανταγωνιστικοί στο δύσκολο πρωτάθλημα της ελληνικής Volley league και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Το ΔΣ του ΑΟ Λαμίας 2013 καλωσορίζει τη Lee στην οικογένειά του και της εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x