Βόλεϊ

Πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν στη Volley League o Παγένκ

Ως ο κορυφαίος παίκτης της Volley League για τη σεζόν 2022-23 αναδείχθηκε ο κεντρικός του Ολυμπιακού, Άλεν Παγένκ, έπειτα από σχετική ψηφοφορία.

Η σεζόν για τη Volley League ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό που επικράτησε 3-0 στην Πυλαία του ΠΑΟΚ, κάνοντας το 3-1 στη σειρά των τελικών.

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο κορυφαίος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος, αναδείχθηκε ο Σλοβένος κεντρικός, Άλεκ Παγένκ έπειτα από σχετική ψηφοφορία που διενεργήθηκε μεταξύ των προπονητών των δέκα ομάδων της λίγκας εισπράττοντας πέντε ψήφους.

Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την τιμητική τους αφού, δύο ψήφους πήρε ο Ιταλός πασαδόρος του Ντράγκαν Τράβιτσα, από μία ψήφο πήραν ο διεθνής ακραίος Ραφαήλ Κουμεντάκης, ο λίμπερο Δημήτρης Τζιάβρας και ο Γερμανός ακραίος Σαλβαντόρ Ιντάλγκο.

Έτσι ο Παγενκ έγινε ο 12ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού από το 1999 που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο.

Σε δηλώσεις του ο Άλεκ Παγένκ ανέφερε:

«Ειλικρινά δεν το περίμενα. Είναι σπάνιο να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης ένας κεντρικός. Ευχαριστώ τους προπονητές για αυτή την τιμή. Αφιερώνω τον τίτλο στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Επίσης στον προπονητή μου, στους συμπαίκτες μου, στο σταφ του Ολυμπιακού και στην οικογένεια μου που με στήριξε αυτή τη δύσκολη χρονιά. Το σημαντικότερο είναι ότι κερδίσαμε το πρωτάθλημα και τον Ευρωπαϊκό τίτλο. Τον τίτλο του MVP θα μπορούσε να τον κερδίσει οποιοσδήποτε συμπαίκτης μου. Εγώ παλεύω για κάθε μπάλα, σε κάθε φάση και αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα. Είμαι καλά εδώ, γι αυτό και έμεινα και δεύτερο χρόνο».

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα μείνει και τρίτη περίοδο στον Ολυμπιακό απάντησε: «Δε μπορώ να πω κάτι. Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία. Αυτό θα το ανακοινώσει η διοίκηση του Ολυμπιακού»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x