Γενικά

Τρεις Χανιώτες μετρούν δυνάμεις σε δύο Youth Contender με πρώτο σταθμό τη Σλοβενία

Νωρίς στη νέα περίοδο αρχίζουν οι αγωνιστικές δοκιμασίες στο εξωτερικό και για επίλεκτους πινγκπονίστες των μικρών κατηγοριών.

Τρεις ταλαντούχοι πινγκπονίστες από τα Χανιά μετέβησαν τα Δευτέρα στην κεντρική Ευρώπη κι από την Τρίτη θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους διαδοχικά σε δύο World Table Tennis Youth Contender. Πρόκειται για τους Νίκο Αγγελίδη, Στέφανο Μαυροματάκη και Θεοφάνη Μαρκουλάκη, οι οποίοι έχουν πρώτο σταθμό τη Σλοβενία.

Από τις 27 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στο Ότοτσεκ το δυνατό τουρνουά της χώρας για παιδιά από τις κατηγορίες μίνι παμπαίδων έως εφήβων. Τα αγόρια μπαίνουν πρώτα στα τραπέζια κι όταν οι αγώνες τους ολοκληρωθούν, στο τέλος του μήνα, θα μετακινηθούν στο Βαραζντίν για να διαδεχτούν τα κορίτσια στο WTT Youth Contender της Κροατίας που γίνεται στις ίδιες ημερομηνίες (27/08-02/09).

Οι ταλαντούχοι αθλητές μας κάνουν και μία προπόνηση στο «Sport Centre» του Ότοτσεκ και σε αυτό το ντεμπούτο τους στον θεσμό θα έχουν στην τεχνική καθοδήγηση τον επί σειρά ετών προπονητή του ΟΑ Χανίων, Μιχάλη Αγγελίδη.

Ο 14χρονος γιος του Νίκος, τρίτος σε διπλό παίδων και διπλό μικτό παίδων-κορασίδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2024, θα πάρει μέρος στις ηλικιακές κατηγορίες Under 15 και Under 17.

Ο 13χρονος Μαυροματάκης, σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού και του διπλού παμπαίδων, μετέχει στην Under 13 και την Under 15.

Ο 11χρονος Μαρκουλάκης, πρωταθλητής Ελλάδας του απλού μίνι παμπαίδων φέτος και νικητής του τελικού των αναπτυξιακών Οπεν στους παμπαίδες, θ’ αγωνιστεί στην Under 11 και την Under 13.

Να προστεθεί ότι με υποσχετική οι δύο τελευταίοι έχουν μετακινηθεί στον Ίκαρο Καστριτσίου, ενώ ο Αγγελίδης πήγε το καλοκαίρι με τον ίδιο τρόπο στον ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης.

Την Τρίτη η αρχή στο Ότοτσεκ γίνεται με την πρώτη φάση στις ηλικιακές κατηγορίες Under 17 κι Under 13. Την Τετάρτη, θα πάρουν σειρά τα γκρουπ για τις κατηγορίες Under 15 και Under 11. Τη Δευτέρα έγιναν οι κληρώσεις κι οι Χανιώτες έμαθαν τους αντιπάλους τους.

Στην κατηγορία Under 17 σχηματίστηκαν 37 προκριματικά γκρουπ με το τελευταίο να είναι των τεσσάρων αθλητών. Ο Αγγελίδης πήγε στο 35ο γκρουπ, όπου θα συναντήσει τον Αυστριακό Πάτρικ Σκέρμπινζ (επικεφαλής) και τον Σλοβάκο Πάβολ Κόκαβετς.

Στην κατηγορία Under 15 έγιναν 21 προκριματικά γκρουπ με τα δύο τελευταία να είναι των τεσσάρων αθλητών. Ο Αγγελίδης κληρώθηκε στο 15ο γκρουπ. Έχει επικεφαλής τον Κινέζο Ζου Γκουανχόνγκ και θα βρει, επίσης, μπροστά του τον Γερμανό Τιεν Φονγκ.

Ο Μαυροματάκης βρίσκεται στο 20ό γκρουπ με αντιπάλους τον Ισπανό Αλεξάντερ Μάλοφ (επικεφαλής), τον Κορεάτη Μα Γεονγκγιούν και τον Σλοβένο Τίμο Ούρμπας.

Στην κατηγορία Under 13 δημιουργήθηκαν επτά προκριματικά γκρουπ κι είναι σημαντικό για τους δύο Έλληνες αθλητές ότι θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν καλό αριθμό αγώνων.

Ο Μαρκουλάκης είναι στο πρώτο γκρουπ που έχει πέντε αθλητές. Θα διεκδικήσει την πρόκριση κόντρα στον Ισπανό Αλεξάντερ Μάλοφ (επικεφαλής), τον Πολωνό Άντριαν Νοβακόφσκι, τον Κροάτη Νίκολα Τζούριτς και τον Ιταλό Λεονάρντο Τρεβιζάν.

Ο Μαυροματάκης πήγε στο τρίτο γκρουπ, επίσης των πέντε αθλητών. Θα κοντραριστεί με τον Αυστριακό Λουίς Φέγκερλ (επικεφαλής), τον Μαυροβούνιο Μίλαν Βούτσετιτς, τον Κράτη Ματέο Τέρια και τον Ιταλό Τζιόρτζιο Μποργκέζε.

Στην κατηγορία Under 11 τα προκριματικά γκρουπ είναι τρία και δίνουν κι αυτά τη δυνατότητα στον Μαρκουλάκη για πολλά αγωνιστικά τεστ. Κληρώθηκε στο πρώτο γκρουπ και θα κυνηγήσει την είσοδο στο ταμπλό, επίσης, μέσα από τέσσερα ματς.

Πρώτο φαβορί στην κατηγορία είναι ο Αυστριακός Λουίς Φέγκερλ κι αντίπαλοι ακόμα ο Πολωνός Άντριαν Νοβακόφσκι, ο Κροάτης Σίμουν Μιλόσεβιτς κι ο Καζάκος Νταγκίρ Ντανιγιάροφ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x