Γενικά

Τρεις Έλληνες διεθνείς πινγκπονίστες θα ζήσουν ξεχωριστή εμπειρία σε συγκέντρωση προετοιμασίας στην Αυστραλία

Μία μοναδική συγκυρία στέλνει τρεις Έλληνες διεθνείς της επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε καλοκαιρινή συγκέντρωση προετοιμασίας στην Αυστραλία.

Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης κι η Ιωάννα Γερασιμάτου θα βρεθούν στη Μελβούρνη από τις 21 Ιουλίου μέχρι τις 17 Αυγούστου με σκοπό να βοηθήσουν στην προετοιμασία της εθνικής Παραολυμπιακής ομάδας της χώρας για τους Αγώνες του Παρισιού.

Η Αυστραλία παραδοσιακά διαθέτει δυνατούς αθλητές στα άτομα με αναπηρίες και κατέχει μετάλλια σε κορυφαίες διοργανώσεις. Από το 2022 αρχιπροπονητής στο Para Table Tennis της χώρας είναι ένας Έλληνας, ο Γιώργος Λογοθέτης.

Ο παλιός διεθνής και πρωταθλητής Ελλάδας στις νεαρές ηλικίες, που ακολουθεί εδώ και χρόνια προπονητική καριέρα στην Αυστραλία, είχε επικοινωνήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον εθνικό ομοσπονδιακό προπονητή των ανδρών, Κώστα Βατσακλή, προκειμένου να συνδράμει στην προετοιμασία της Παραολυμπιακής ομάδας της «χώρας των καγκουρό».

Ο Λογοθέτης, μάλιστα, ζήτησε αθλητές με κάποια συγκεκριμένα στοιχεία στο παιχνίδι, ένδειξη κι αυτό για τον σοβαρό σχεδιασμό που από νωρίς ήθελαν να κάνουν οι Αυστραλοί για τις προπονήσεις των ατόμων με αναπηρίες. Για παράδειγμα, ζήτησαν αθλητή ή αθλήτρια με κομπίνα-λάστιχο («δοντάκι»), αλλά κι αριστερόχειρα.

Έτσι, στο Αθλητικό Κέντρο της Μελβούρνης θα πάνε οι αριστερόχειρες Κωνσταντινόπουλος και Γερασιμάτου, με τη δεύτερη να έχει «δοντάκι» και στις δύο πλευρές της ρακέτας, αλλά και ο δεξιόχειρας φύσει επιθετικός Χατζηλυγερούδης, που, επίσης, κρίθηκε πολύ χρήσιμος με το στυλ παιχνιδιού του.

Οι διεθνείς μας, εκτός από την πολύτιμη εμπειρία, επίσης, μπορούν να ωφεληθούν προπονητικά δεδομένου ότι Αυστραλοί από τις κατηγορίες ορθίων βρίσκονται σε πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο.

Γενικά, οι διοργανωτές βγάζουν τέτοια οργάνωση για το Para TT που από τώρα στρώνουν πλάνο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες. Τον Δεκέμβριο του 2018, πάλι ως προσκεκλημένοι του Γιώργου Λογοθέτη στο Τάουνσβιλ, ο Βατσακλής κι ο Γιάννης Σγουρόπουλος είχαν πάρει μέρος σε ολιγοήμερο προπονητικό καμπ του τοπικού κλαμπ μετά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι «οικοδεσπότες» θα καλύψουν όλα τα έξοδα των Ελλήνων και θα τους δώσουν και κάποια χρήματα για την περίπου ενός μήνα διαμονή τους στη Μελβούρνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x