Γενικά

Το «δύο στα δύο» για τον Χιώνη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου της Πολωνίας

Το δεύτερο μετάλλιό του κατέκτησε ο Παναγιώτης Χιώνης στα δύο αγωνίσματα που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου της Πολωνίας.

Μετά το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα του σπριντ, ο Παναγιώτης Χιώνης αναδείχθηκε «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής στην ατομική χρονομέτρηση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Κωφών που διεξάγεται έως την ερχόμενη Κυριακή στο Swietokrzyskie της Πολωνίας.

Ο «χρυσός» παγκόσμιος πρωταθλητής κωφών πριν δύο ημέρες στο σπριντ βρέθηκε πολύ κοντά στο χρυσό μετάλλιο και στην ατομική χρονομέτρηση, καθώς τερμάτισε 40’’ πίσω από τον πρώτο, αλλά και στο αργυρό, με τον δεύτερο αθλητή, ο οποίος αγωνιζόταν στην έδρα του, να τερματίζει μόλις 2'' μπροστά από τον Έλληνα ποδηλάτη.

Έτσι, πρώτος ήταν ο Γερμανός Μαξ Γέλε με χρόνο 38:40.59 και δεύτερος ο Πολωνός Πάβελ Αρτσιζέφσκι με χρόνο 39:24.71, με τον Χιώνη να τερματίζει σε 39:27.39.

Ο Έλληνας ποδηλάτης με τις επιτυχίες του αυτές εξασφάλισε και την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών που θα διεξαχθούν το 2025 στο Τόκιο.

Την ερχόμενη Παρασκευή ο Χιώνης κι ο Μανώλης Αγγελίδης θα συμμετάσχουν στο αγώνισμα των πόντων (18:00).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x