Τένις

Τσιτσιπάς: «Θέλω να αναπτύξω τη σχέση με τον πατέρα μου και να την κάνω καλύτερη εκτός court»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποφάσισε να μη συνεχίσει τη συνεργασία του με τον πατέρα του, Απόστολο, και εξήγησε μέσω δηλώσεων πως θέλει να αναπτύξει μία καλή σχέση μαζί του εκτός court.

Λίγες μέρες πριν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την απόφαση να διακόψει την επαγγελματική του συνεργασία με τον πατέρα του, αλλάζοντας προπονητή.

Ο Έλληνας τενίστας εξήγησε στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Super Tennis την επιλογή του αυτή, τονίζοντας πως την έκανε επειδή αισθάνθηκε ότι η επαγγελματική τους συνεργασία τους είχε απομακρύνει ως πατέρα με γιο.

Μάλιστα, έδωσε έμφαση στο γεγονός πως επιθυμεί να αναπτύξει τη σχέση του με τον Απόστολο Τσιτσιπά εκτός court.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Τις περισσότερες φορές δεν είμαι σίγουρος για τις αλλαγές που κάνω στην ομάδα μου. Είναι κάτι δύσκολο και επώδυνο. Όταν κάνω αλλαγές, λειτουργώ με το ένστικτο και συνήθως είναι σωστές.

Ένιωσα ότι τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, κρατούσα μέσα μου πολλά από τα συναισθήματά μου για κάποια πράγματα και δεν μπορούσα να εκφραστώ νωρίτερα.

Ήρθε, όμως, η ώρα να κάνω αυτή τη σημαντική αλλαγή στην ομάδα μου. Θέλω πραγματικά να αναπτύξω τη σχέση με τον πατέρα μου και να την κάνω καλύτερη εκτός court.

Ένιωσα ότι η πίεση κι οι προσδοκίες των τελευταίων ετών στο tour μάς είχαν απομακρύνει κι αυτό είναι φυσικό, διότι συνεργάζομαι επαγγελματικά με τον πατέρα μου. Σε κάθε σχέση πατέρα-γιου αυτό μπορεί να φέρει απόσταση αντί για δέσιμο.

Μέχρι τώρα είναι όλα καλά, είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να τον έχω ως πατέρα μου, ενώ μας βοηθάει ο κάπτεν της ομάδας Davis Cup σε ρόλο προπονητή τις προσεχείς εβδομάδες.

Είναι κάποιος που γνωρίζω καλά κι ελπίζω να βγάλει το καλύτερό μου τένις και να εξελιχθούμε μαζί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x