Γενικά

Στην Ορεστιάδα το Βαλκανικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων του 2025

Είναι σημαντικό για την ελληνική ομοσπονδία, την ακριτική πόλη και το άθλημα γενικά, το γεγονός ότι οι καθιερωμένοι αγώνες ανατέθηκαν στο ίδιο μέρος για δεύτερη φορά μετά το καλοκαίρι του 2023.

Η Ορεστιάδα ανέλαβε να διοργανώσει το Βαλκανικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων του 2025. Η υποψηφιότητα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. επικράτησε στο συνέδριο της Βαλκανικής Ένωσης του αθλήματος, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 06/09 στο Σεράγεβο και η Ορεστιάδα θα φιλοξενήσει την κορυφαία ετήσια διοργάνωση εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων (αθλητές και αθλήτριες Under 15 Under 19 ετών) το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

Είναι δε, ξεχωριστά σημαντικό για την ελληνική ομοσπονδία, την ακριτική πόλη και το άθλημα γενικά, το γεγονός ότι οι καθιερωμένοι αγώνες ανατέθηκαν στο ίδιο μέρος για δεύτερη φορά μετά το καλοκαίρι του 2023. Στην ουσία η BTTU επιβράβευσε την εξαιρετική δουλειά, που έγινε πέρσι σε αγαστή συνεργασία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με τον ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας και τους τοπικούς άρχοντες. Οι συντελεστές της οργανωτικής επιτυχίας μάλιστα, άμεσα είχαν ενδιαφερθεί να ξαναπάρουν τη διοργάνωση για το γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» τονίζοντας ότι θα εξασφαλίσουν συνολικά ακόμα καλύτερες συνθήκες. Η ανάληψη του πρωταθλήματος νέων δεν κατέστη δυνατό για το 2024, ωστόσο ψηφίστηκε η φετινή υποψηφιότητα, με το αβαντάζ πάντα ότι η πόλη του Έβρου είναι πιο κοντά στις βαλκανικές χώρες.

Δια του πρόεδρου του διοικητικού της συμβουλίου Κώστα Παπαγεωργίου, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κατέθεσε, ως γνωστόν, σχετικό φάκελο και για το Βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών του 2025. Αυτή τη διοργάνωση όμως, την έχασε από την ομοσπονδία της Τουρκίας. Το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας θα διεξαχθεί την επόμενη χρονιά στην Bursa (Προύσα), στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας.

Στο περιθώριο των αγώνων, που συνεχίζονται στο Σεράγεβο με οκτώ Έλληνες διεθνείς, έγιναν και οι αρχαιρεσίες για νέο διοικητικό συμβούλιο στη Βαλκανική Ένωση. Για την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παρέστη και ψήφισε ο Κώστας Παπαγεωργίου.

ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΟΕΔΡΟ Η BTTU


Νέος πρόεδρος της BTTU εξελέγη ο Aleksandar MATKOVIC από τη Σερβία. Διαδέχεται τον Βόσνιο Mirsad PAJEVIC, που επανεκλέχτηκε πάντως στο Δ.Σ.

Όλα τα μέλη της διοίκησης, όπως αναφέρονται στα αγγλικά: Mirsad PAJEVIC (BIH), Goran TILOVSKI (NMAC), Aleksandar NACHEV (BUL) και Nehad CITAKU (KOS). Να συμπληρώσουμε ότι πρόεδρος στη Βαλκανική Ένωση είχε διατελέσει για ένα μικρό χρονικό διάσημα και ο αείμνηστος Χρήστος Χριστοδουλάτος (2005-2006), φωτογραφική έκθεση για τον οποίο είχε πέρσι η Ορεστιάδα, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της BTTU.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x