Γενικά

Στην ισπανική Ίμπιζα ο Σταματούρος, στην πολωνική Μπιάλιστοκ ο Αγγελάκης

Νέες συμφωνίες με ξένα κλαμπ έγιναν γνωστές για μέλη των Εθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών και γυναικών.

Οι νέες συμφωνίες των Ελλήνων πρωταθλητών του πινγκ πονγκ με ξένους συλλόγους αφορούν τρεις αθλητές του απλού. Ο Γιώργος Σταματούρος, πρωταθλητής στο σημαντικότερο αγώνισμα το 2021, θα δοκιμάσει διαφορετική εμπειρία στο εξωτερικό, αγωνιζόμενος τη σεζόν 2024-2025 στην ισπανική Λίγκα με την Ίμπιζα.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, νικητής του απλού ανδρών το 2020, παραμένει στη Σούπερ κατηγορία της Πολωνίας, αλλά φέτος θα φορέσει τη φανέλα της Μπιάλιστοκ. Επιπλέον, ανανέωσε τη συνεργασία του με τη σουηδική Σπαρβάγκεν.

Η Ιωάννα Γερασιμάτου, πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2023, θα συνεχίσει στην Κόμφορτ της Βουλγαρίας.

Και στα νεότερα από συμφωνίες με ευρωπαϊκές ομάδες είναι ξανά φανερό ότι οι αθλητές των Εθνικών μας ομάδων κοιτάζουν να διατηρούν και το δικαίωμα να παίζουν παράλληλα και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Σταματούρος είχε πέρυσι μικρή παρουσία στην πολωνική Γκντανσκ. Πρόπερσι, αγωνίστηκε στη Δανία με την Β75, ενώ ως έφηβος ακόμα είχε αρχίσει τη διεθνή καριέρα στη Γαλλία κι έφτασε να δημιουργήσει εκεί μακρά θητεία. Η Ισπανία γίνεται νέος σταθμός του, με την Ibiza θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα ακόμα πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας.

Ο Αγγελάκης, παράλληλα με την Ελλάδα, έδωσε την περασμένη περίοδο ικανό αριθμό αγώνων στην Πολωνία με την Ολύμπια Γκρούντιαζ και στη Σουηδία με τη Σπαρβάγκεν. Χτες ανακοίνωσε ότι την προσεχή περίοδο θα συνεχίσει στις ίδιες χώρες. Απλά, στην Πολωνία η SBR Dojlidy Bialystok θ’ αποτελέσει την τέταρτη ομάδα του τα τελευταία χρόνια στη Λίγκα (μετά από την Ολύμπια, τη Γιάροσλαβ και τη Ζάμος), ενώ στη Σουηδία θα ενισχύσει ξανά το κλαμπ, με το οποίο φέτος έφτασε στα πλέι οφ της κορυφαίας τετράδας.

Η Γερασιμάτου πανηγύρισε πριν από λίγο καιρό το δεύτερο σερί πρωτάθλημα Βουλγαρίας με την Komfort και έκανε συμβόλαιο με την ομάδα για τρίτη χρονιά. Πάντα ταυτόχρονα με την ελληνική Α1 κινήθηκε και σε άλλα μέρη των Βαλκανίων την περασμένη σεζόν, παίζοντας για λίγο στο Κόσοβο και δεν αποκλείεται στην πορεία να προσθέσει κάποια ανάλογη συμφωνία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x