Γενικά

Πρόκριση στον δεύτερο γύρο για τον Σγουρόπουλο στην Τσεχία

Την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του απλού ανδρών στο World Table Tennis Feeder της Τσεχίας εξασφάλισε ο Γιάννης Σγουρόπουλος το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο World Table Tennis Feeder της Τσεχίας, που άρχισε την Τετάρτη στο Όλομουτς, νίκησε 3-0 σετ τον νεαρό δυνατό «οικοδεσπότη» Ράντιμ Μόραβεκ για να μπει στους «32» του αγωνίσματος και να συνεχίσει την προσπάθειά του για καλό πλασάρισμα.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής έχει πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι σε έναν ακόμα Τσέχο, τον αθλητή της εθνικής ομάδας ανδρών της χώρας, τον Πάβελ Σίρουτσεκ, κι επιδιώκει την είσοδο στη 16άδα.

Στο πρώτο για τα ελληνικά χρώματα διεθνές τουρνουά της σεζόν 2024-2025 αγωνίστηκε κι η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Στις «64», είχε αμφίρροπη αναμέτρηση με τη Σλοβένα Άνα Τοφάντ. Είχε ρυθμό, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της κι αποκλείστηκε με 3-0 σετ.

Οι αγώνες ολοκληρώνονται την ερχόμενη Κυριακή, περιλαμβάνουν όλα τα ατομικά αγωνίσματα, απλά οι πρωταθλητές μας είναι μόνο στο απλό.

Ο Σγουρόπουλος μπήκε καλά στο παιχνίδι κόντρα στον αριστερόχειρα Μόραβεκ, όμως με μικρή ανατροπή βρέθηκε πίσω 8-5. Αντέδρασε εξαιρετικά κι, αφού έφτασε στο σετ μπολ με πέντε πόντους στη σειρά, επικράτησε οριακά.

« Κλειστό» ήταν και το δεύτερο σετ και το πήρε στην παράταση κι, αφού έσωσε σετ πόιντ του 20χρονου Τσέχου. Βέβαια, ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης δεν έχασε στιγμή τον έλεγχο του ματς, στο τρίτο σετ υπερείχε ξεκάθαρα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (11-9, 15-13, 11-6).
Λίγο νωρίτερα, επίσης για τον γύρο των «64», ο Πάβελ Σίρουτσεκ νίκησε τον Γερμανό Σεντρίκ Μέισνερ με 3-1 σετ και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο.

Ο Σγουρόπουλος αντιμετωπίζει τον Σίρουτσεκ στις 17:35 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή.

Στην έναρξη της δεύτερης ημέρας στο Feeder του Όλομουτς, αγωνίστηκε η Παπαδημητρίου. Για τον πρώτο γύρο του απλού έδωσε ισορροπημένο ματς με την πολύ γνωστή στο ελληνικό κοινό από την παρουσία της στον Παναθηναϊκό, τη Σλοβένα Άνα Τοφάντ. Κάμφθηκε με 3-0 σετ, ωστόσο το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς.

Χαρακτηριστικό ότι και τα τρία σετ έληξαν με οριακή διαφορά. Στο δεύτερο σετ, η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών προηγήθηκε 6-3, ενώ είχε σετ μπολ με 10-9 στο τρίτο σετ (9-11, 9-11, 10-12).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x