Πόλο

Ρουμπέση: «Φτιαγμένες για τέτοια παιχνίδια»

Για την τελευταία της επιτυχία να κατακτήσει με την Βουλιαγμένη για δεύτερη σεζόν το πρωτάθλημα της Α1 στο πόλο μίλησε η Αντιγόνη Ρουμπέση στη SportDay.

Τους λόγους για τους οποίους η Βουλιαγμένη άξιζε το repeat εξήγησε η Αντογόνη Ρουμπέση, μέσω της SportDay.

«Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη», τόνισε η αρχηγός της ΝΟΒ.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε η Αντογόνη Ρουμπέση στη SportDay

Η χρονιά σας, αν μη τι άλλο, ήταν γεμάτη. Με πάσης φύσεως συγκινήσεις.

«Στο τέλος της ημέρας, φυσικά και είμαστε χαρούμενες που κρατήσαμε τον τίτλο. Η αλήθεια ωστόσο, είναι πως δεν κάναμε πολύ καλή χρονιά. Είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, κάτι που μας προβλημάτισε αρκετά. Η ουσία βέβαια, είναι ότι υλοποιήσαμε τους στόχους μας που ήταν μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Καπ (σ.σ.: έφτασαν στο φάιναλ φορ και τερμάτισαν τρίτες) και ο τίτλος στην Ελλάδα. Τώρα, λοιπόν μπορούμε να ξεκουραστούμε λίγο, με ησυχία. Βέβαια, όλα είναι σχετικά. Γιατί αν θες να παραμείνεις στην κορυφή, πρέπει να δουλεύεις σκληρά και συνεχόμενα».

Μολονότι τραυματίστηκες, στον δεύτερο τελικό (σ.σ.: δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο και χρειάστηκε συγκόλληση δοντιού και ράμματα), δεν απείχες των διαδικασιών. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό από την άποψη της ψυχολογίας, δεδομένου ότι είσαι η αρχηγός της ομάδας;

«Δεν νομίζω πως η παρουσία μου "κέρδισε" το πρωτάθλημα. Είναι δεδομένο πως σε έναν τελικό όλα μπορούν να συμβούν, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για σειρά τελικών. Οταν μια ομάδα έχει μάθει σε κάποιον τρόπο παιχνιδιού, σίγουρα μια απουσία είναι σημαντική. Αλλά ξαναλέω πως σε έναν τελικό όλα μπορούν να συμβούν. Και μην ξεχνάμε πως οι μεγάλες ομάδες δείχνουν από τι είναι φτιαγμένες, σε τέτοιου τύπου παιχνίδια».

Υπάρχει κάτι που να λείπει από την καριέρα σου; Διότι από τη συλλογή σου δεν λείπει.

«Σε μια καριέρα αθλητή πάντα κάτι λείπει. Ποτέ δεν είσαι ευχαριστημένος. Απλά, πιστεύω πως το κύριο αξίωμα στη δουλειά μας είναι πως όσο πιο σκληρά δουλεύεις τόσο πιο ψηλά φτάνεις. Σίγουρα θα ήθελα άλλον έναν τελικό σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και, γιατί όχι, τον τίτλο. Αν με ρωτάς για κάτι περισσότερο κοντινό, θα ήθελα να υλοποιήσουμε τον στόχο που έχουμε θέσει με την Εθνική ομάδα, στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης (19 Ιουλίου - 4 Αυγούστου). Δηλαδή, να βρεθούμε στην οκτάδα, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, γιατί είμαστε μια νεανική ομάδα και έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ καλές και έμπειρες αντιπάλους».

Ας επιστρέψουμε στη Βουλιαγμένη. Ποια είναι τα νέα ζητούμενα;

«Η Βουλιαγμένη είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και οι στόχοι της δεν θα μπορούσαν να αφορούν οτιδήποτε άλλο από την κορυφή, σε όποια διοργάνωση και αν μετέχει. Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι είμαστε μαι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Οπότε, θα έλεγα πως στόχος είναι το φάιναλ φορ της Ευρώπης και τη επόμενη σεζόν, όπως φυσικά και το να κρατήσουμε το στέμμα μας στην Ελλάδα».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη της Αντιγόνης Ρουμπέση στο σημερινό (31/05) φύλλο της SportDay…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x