Πόλο

Λύγισε από τη Νόβι Μπέογκραντ για την πρώτη ήττα του στα προημιτελικά του Champions League ο Ολυμπιακός

Την πρώτη του ήττα στην προημιτελική φάση του Champions League γνώρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες επιθετικά και έχασε με 8-5 στην έδρα του από τη Νόβι Μπέογκραντ.

Δεν τα κατάφερε κόντρα στη Νόβι Μπέογκραντ ο Ολυμπιακός.

Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στον Βόλο, οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν επιθετικά καθ' όλη τη διάρκεια της εντός έδρας αναμέτρησής του με τη σέρβικη ομάδα (που είχε σε εξαιρετικό βράδυ τον τερματοφύλακά της), για τη δεύτερη αγωνιστική της προημιτελικής φάσης του LEN Champions League, γνωρίζοντας την ήττα με 8-5.


Έτσι, δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στην εκτός έδρας νίκη που πανηγύρισαν για την πρώτη αγωνιστική κόντρα στη Γιαντράν, με τη Νόβι των Σκουμπάκη και Βλαχόπουλου να κάνει το 2/2 και να μένει μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου. Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, η Μαρσέιγ, στην έδρα της οποίας θα δοκιμαστεί για την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός, επιβλήθηκε 11-9 της ομάδας από το Σπλιτ, πιάνοντας τους Πειραιώτες στους 3 βαθμούς.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στην αμυντική τους λειτουργία και να δυσκολεύονται επιθετικά, ενώ ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί δύο επιθέσεις του με παίκτη παραπάνω, αμφότερες με τον Ζάλανκι να μην βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ ο Ζερδεβάς δύλωσε «παρών» όποτε χρειάστηκε, με το 0-0 να παραμένει μέχρι και το τέλος του πρώτου οκταλέπτου (0/6 επιθέσεις η Νόβι, 0/9 ο Ολυμπιακός).



Το παιχνίδι παρέμεινε κλειστό και στη δεύτερη περίοδό του, με τον Ζάλανκι να έχει δεύτερο δοκάρι και με τον Πέρκοβιτς να ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Ολυμπιακός συνέχισε να μην βρίσκει λύσεις επιθετικά, με τον τερματοφύλακα της Νόβι να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Ο Λούκιτς έκανε το 0-2, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν μετά από περισσότερα από 14 (!) αγωνιστικά λεπτά, με τον Φουντούλη να διαμορφώνει το 1-2!



Ο Λούκιτς σκόραρε στον παίκτη παραπάνω για το 1-3 στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, ενώ λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτιαξαν διαφορά τριών γκολ (1-4), με τον Παπαναστασίου να χρεώνεται με πέναλτι και με τον Βλαχόπουλο να το εκτελεί εύστοχα. Ο Δήμου έδωσε τη λύση στον παίκτη παραπάνω, μειώνοντας σε 2-4, με τη Νόβι να ξεφεύγει ξανά στο +3, πριν ο Ζάλανκι μειώσει σε 3-5 με τη λήξη του οκταλέπτου.



Οι φιλοξενούμενοι έφτιαξαν για πρώτη φορά στο ματς υπέρ τους διαφορά τεσσάρων γκολ (3-7) με πέναλτι του Μαρτίνοβιτς και με το δεύτερο γκολ του Βλαχόπουλου, ο Γενηδουνιάς μείωσε σε 4-7, πριν ο Σκουμπάκης βρει δίχτυα από τα 2 μέτρα για το 4-8. Ο Γενηδουνιάς σκόραρε για το 5-8, αλλά πλέον δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος γνώρισε την πρώτη ήττα του στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 0-0, 1-2, 2-3, 2-3

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x