Πόλο

Υπέταξε τον Εθνικό στο «Παπαστράτειο» και κατέκτησε το Super Cup ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 13-8 του Εθνικού στον τελικό του Super Cup Γυναικών, κατακτώντας έτσι τον πρώτο τίτλο της φετινής σεζόν!

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο πόλο Γυναικών κατέκτησε το βράδυ της Πέμπτης (10/10) ο Ολυμπιακός!


Σε ένα ανταγωνιστικό, δυνατό, αλλά και άκρως ποιοτικό για την εποχή παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 13-8 του Εθνικού Πειραιώς στο «Παπαστράτειο», κατακτώντας έτσι το 2ο Super Cup Γυναικών επί του Κυπελλούχου Ελλάδας.

Ο Εθνικός ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στον τελικό, με την ομάδα του Ορέστη Σαλάχα να κυριαρχεί στο πρώτο οκτάλεπτο χάρη στην εξαιρετική της άμυνα με την οποία είχε μπλοκάρει τον Ολυμπιακό, κλείνοντας την περίοδο στο +3 για το 4-1. Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήρθε στο δεύτερο οκτάλεπτο, με το σύνολο του Δημήτρη Κραβαρίτη να κρατά στο μηδέν τον Εθνικό (!), την ίδια ώρα όπου με 5 δικά του τέρματα, έκλεισε το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 6-4.

0

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Ολυμπιακός διατήρησε με σχετική άνεση το προβάδισμα μέχρι το φινάλε, παρά τις προσπάθειες του Εθνικού να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του αγώνα. Στο φινάλε μάλιστα του τέταρτου και τελευταίου οκταλέπτου, οι γηπεδούχες ανέβασαν τη διαφορά ακόμα και στο +5 για το 13-8, φτάνοντας έτσι στη νίκη και στην κατάκτηση του Super Cup.

Αυτός ήταν και ο δεύτερος τίτλος του Ολυμπιακού στην εν λόγω διοργάνωση, καθώς, στο πρώτο Super Cup στην ιστορία του πόλο Γυναικών ου έγινε στις 3 Οκτωβρίου του 2020, οι «ερυθρόλευκες» είχαν επικρατήσει με το επιβλητικό 30-4 του Νηρέα Χαλανδρίου. Μάλιστα, αυτός ήταν και ο 29ος συνολικά τίτλος στην ιστορία των Πειραιωτών!

Πρώτη σκόρερ για τους νικητές ήταν η Στεφανία Σάντα με 5 γκολ, ενώ, κομβική ήταν και η παρουσία της κίπερ, Μάια Ραϊκρόου.



Τα οκτάλεπτα: 1-4, 6-4, 9-7, 13-8.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x