Πόλο

Ασημένια η Εθνική πόλο νεανίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Με το ασημένιο μετάλλιο επιστρέφει από την Κίνα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο νεανίδων Κ18 η Εθνική μας, γνωρίζοντας την ήττα με 11-9 από την Ισπανία στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Ασημένια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο νεανίδων Κ18 η Εθνική μας!

Η ομάδα της Ευτυχίας Καραγιάννη παρουσιάστηκε πολύ καλή σε ένα ακόμα παιχνίδι, όμως τελικά ηττήθηκε με 11-9 από την Ισπανία, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου για τη διοργάνωση που διεξήχθη στην πόλη Τσενγκτού της Κίνας.

Αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιο της Εθνικής μας σε έξι διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και το δεύτερο συνεχόμενο ασημένιο, καθώς η «γαλανόλευκη» ήταν δεύτερη και πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι, χάνοντας τότε στον τελικό από τις ΗΠΑ.

Αμφίρροπος από το ξεκίνημά του ο τελικός, με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν το πρώτο οκτάλεπτο ισόπαλες 2-2, με την Ισπανία να κλείνει το πρώτο ημίχρονο έχοντα το ελάχιστο προβάδισμα (5-4).

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, η Ισπανία πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα δύο γκολ (6-4), όμως Κλαψιανού και Δρακωτού ισοφάρισαν και η Εθνική μας έχασε ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα με παίκτη παραπάνω, βλέποντας στη συνέχεια την αντίπαλό της να πετυχαίνει τρία αναπάντητα γκολ, για το 9-6, πριν έρθει το τελικό 11-9.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 2-4, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 3, Φουράκη 1, Δρακωτού 1, Πιοβάν, Μπέτα, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 3, Κυριακοπούλου, Οικονόμου, Κρασσά.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μαριάν Ντίαζ Λιζαράν): Ρομάν, Μουρίγιο 1, Κάπελ, Τσάμπο 1, Χιρόνες, Γκρανέρο 4, Τορέντε, Μπαριούσο 1, Πιτάρ 3, Μποϊχαντέρα, Μαρτίνεζ 1, Γκονζάλεζ, Ντίαζ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x