Το ελληνικό δίδυμο κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος και έδειξε πως δίκαια συμπεριλαμβάνεται στην «ελίτ» της παγκόσμιας ποδηλασίας. Εκτός της πέμπτης θέσης, το γυναικείο tandem σημείωσε επίδοση 11.796, βελτιώνοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ με 12.089 από τις 29 Μαρτίου 2015 στην Ολλανδία. Οι Χαλκιαδάκη/Μηλάκη έμειναν εκτός ημιτελικών από την Ιαπωνία, ενώ στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6 επικράτησαν της Ιρλανδίας.
Όσον αφορά στο έτερο γυναικείο tandem, αυτό των Βούλας Καντζά/Βασιλικής Βούτζαλη, κατέλαβε τη δέκατη θέση με επίδοση 14.008.
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, οι Θανάσης Μπαράκας/Κωνσταντίνος Τρουλινός κατέλαβαν τη 12η θέση με 11.038.
«Η σημερινή εμφάνιση των κοριτσιών ήταν εξαιρετική και σημείωσαν μια μεγάλη επίδοση. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις όλων των παιδιών. Οι Χαλκιδάκη/Μηλάκη απέδειξαν ότι ανήκουν στην παγκόσμια "ελίτ". Οι άνδρες είναι σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι με σωστή προετοιμασία, θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.
Το νέο ελληνικό γυναικείο tandem πήρε σημαντικές εμπειρίες και γνωρίζει πλέον τι πρέπει να κάνει για να έχει συνεχή βελτίωση. Ήταν η πρώτη στάση του 2016 στο δρόμο για το Ρίο. Η ελληνική ποδηλασία των ΑμεΑ έχει πολλά να περιμένει στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον.
Ευχαριστούμε πολύ την ομοσπονδία μας και τους χορηγούς της, οι οποίοι στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών μας στο δρόμο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε στο επίσημο site της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Βαρβεράκης.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.