Μαχητικά Αθλήματα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Χειροπάλης: Ασημένιο μετάλλιο ο Παπαδόπουλος

Ο 18χρονος γίγαντας έφτασε μία ανάσα από το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος Έλληνας που ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του κόσμου.

Με τον Χρήστο Παπαδόπουλο να αναδεικνύεται στο πρόσωπο της ημέρας ξεκίνησε η δράση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Χειροπάλης Λουτάκι 2024 ανδρών και γυναικών. Ο 18χρονος γίγαντας έφτασε μία ανάσα από το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος Έλληνας που ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του κόσμου.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής U18 μπήκε με βλέψεις στην κατηγορία των μεγάλων και έδειξε πως όχι μόνο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους άνδρες, αλλά σύντομα θα γίνει το Νο.1 στην κατηγορία των 105 κιλών.

Μπορεί να ξεκίνησε με ήττα στον πρώτο του αγώνα, όμως στη συνέχεια εκτροχίασε όσους βρήκε στο διάβα του και κατάφερε να βρεθεί στον τελικό, αφήνοντας εκτός νυμφώνος το μεγάλο όνομα της κατηγορίας από ελληνικής πλευράς, Ηλία Μπατσινίλα. Στον τελικό βρέθηκε με μειονέκτημα απέναντι στον Αμερικανό Τζακ Τσεβέρχα. Στον πρώτο τελικό πήρε μία τεράστια νίκη και έφερε τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου στην ισορροπία, ωστόσο στο καταληκτικό ματς ηττήθηκε στις λεπτομέρειες και βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Από εκεί και πέρα, ο Δημήτρης Φιλικίδης με μία πολύ καλή πορεία και σπουδαία απόδοση κατάφερε στα 43 του χρόνια να πάρει το χάλκινο μετάλλιο και να βρεθεί στο βάθρο των νικητών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Λουτράκι 2024.

Χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε και ο 24χρονος Κωνσταντίνος Σταθάκης. Στη βαριά κατηγορία, αυτή των +105 κιλών ο Έλληνας πρωταθλητής βρήκε τη δύναμη και την ορμή για να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση του κόσμου.

Συνολικά στους Senior του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Χειροπάλης Λουτράκι 2024 η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στους αγώνες με το αριστερό χέρι από 21 αθλητές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είχαν πολύ καλή απόδοση και σημαντικά πλασαρίσματα.

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές:
63 κιλά
Γιάννης Παντσένκο 8η θέση
Χρήστος Πανάρετος 12η θέση

70 κιλά
Χρήστος Ασλανίδης 17η θέση

78 κιλά
Δημήτρης Φιλικίδης 3η θέση Χάλκινο μετάλλιο
Αργύρης Ντερτιλής 8η θέση

86 κιλά
Παναγιώτης Γούσης 7η θέση
Αθανάσιος Αλεξανδρής 14η θεση
Αλέξιος Αθανασιάδης 19η θέση
Νίκος Τσαβάρης 23η θέση

95 κιλά
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης 12η θέση
Κωνσταντίνος Πετρίδης 22η θέση
Βασίλης Πέτρου 19η θέση

105 κιλά
Χρήστος Παπαδόπουλος 1η θέση χρυσό μετάλλιο
Ηλίας Μπατσινίλας 4η θέση
Σπύρος Χαλαστάρας 13η θέση
Κωνσταντίνος Καιταλίδης 14η θέση
Κωνσταντίνος Γιαννακάκος 16η θέση
Νίκος Ζευγώλης 17η θέση

+105κιλά
Κωνσταντίνος Σταθάκης 3η θέση Χάλκινο μετάλλιο
Σωτήρης Σακαντέμης 13η θέση

Γυναικών
63 κιλά
Μαρία Μαλακόζη 4η θέση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x