Στίβος

Ντιβάιν Ιχέμε: Ο 14χρονος σπρίντερ με ρεκόρ 10,3 που είναι πιο γρήγορος απ' ό,τι ήταν ο Νόα Λάιλς στην ηλικία του

Ο Ντιβάιν Ιχέμε έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. για 14χρονο, κάνοντας 10.3 δευτερόλεπτα. Στην ηλικία του ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Παρισιού, Νόα Λάιλς, ήταν πιο αργός για σχεδόν ένα δευτερόλεπτο!

Ο Ντιβάιν Ιχέμε πιστεύει πως ο Θεός του έχει δώσει ένα χάρισμα: αυτό του να τρέχει πολύ γρήγορα. Και αν η εξέλιξή του είναι αντίστοιχη των επιδόσεών του, τότε αναμένεται να γράψει ιστορία.

Ο 14χρονος Βρετανός κατέβασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. για άτομο της ηλικίας του στα 10.3 δευτερόλεπτα, δύο δέκατα λιγότερο από το προηγούμενο!

Η επίδοση είναι εντυπωσιακή, αλλά αυτό που το κάνει ακόμα πιο τρομακτικό είναι πως όταν ο Νόα Λάιλς ήταν στην ηλικία του, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Παρισιού, έκανε 11.27, σχεδόν 1 ολόκληρο δευτερόλεπτο πιο αργός!

«Όταν είδα τον χρόνο μου, βρισκόμουν σε σοκ, δεν μπορούσα να το πιστέψω! Χοροπηδούσα, έτρεχα, ένιωθα τόσο χαρούμενος! Αλλά δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα χωρίς τη βοήθεια του Θεού», δήλωσε μετά τον θρίαμβό του στο Sky Sports.

«Ο Νόα Λάιλς είναι εκπληκτικός αθλητής και μου έχει δώσει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση για να κυνηγήσω αυτήν την καριέρα, να τρέξω γρηγορότερα και να κάνω καλύτερο χρόνο», είπε ο 14χρονος Βρετανός αναφερόμενος στον χρυσό Ολυμπιονίκη.

Βέβαια, ο νεαρός σπρίντερ με το προσωνύμιο «Αστραπή», αποκάλυψε κλείνοντας πως έβλεπε από μικρός τον καλύτερο σπρίντερ που υπήρξε ποτέ, καθώς παρακολουθούσε από μικρός τον Γιουσέιν Μπολτ: «Τον έχω δει πολύ και αποτελούσε πηγή έμπνευσης για μένα. Δεν προσπαθώ να αντιγράψω το στιλ του. Έχω το δικό μου που είναι μοναδικό».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x