Στίβος

«Αέρας» η Γιάβι, βολίδα η Νάτζεντ

Μια απίθανη Γουίνφρεντ Γιάβι πλησίασε το παγκόσμιο ρεκόρ και σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο στα 3.000 μέτρα στιπλ γυναικών στο Diamond League στίβου της Ρώμης.

Ακόμα τρέχει η Γουίνφρεντ Γιάβι. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης στα 3.000 μέτρα στιπλ από το Μπαχρέιν τερμάτισε την απόσταση σε 8.44.39 στη διάρκεια του Diamond League στίβου της Ρώμης κι έχασε για 7 δέκατα το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα, αφού η νυν κάτοχός του, Μπεατρίς Τσέπκοετς, τερμάτισε σε 8.44.32 στο Μονακό στο 2018. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη επίδοση αποτελεί την κορυφαία φετινή στον κόσμο, ρεκόρ Ασίας και ρεκόρ μίτινγκ, ενώ προφανώς είναι κι η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών.

Τρίτη καλύτερη όλων των εποχών έγινε το 8.48.03 της Πέρεθ Τσεμουτάι που τερμάτισε πίσω από τη Γιάβι στην κούρσα.

Τα χρονόμετρα διέλυσε κι η Ακέρα Νάτζεντ στα 100 μέτρα με εμπόδια, αφού η Τζαμαϊκανή τερμάτισε σε 12.24 και σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, ρεκόρ μίτινγκ κι εθνικό ρεκόρ για τη «χώρα της ρέγκε», ενώ αυτός ο χρόνος είναι ο τέταρτος καλύτερος όλων των εποχών μετά το 12.12 της Τόμπι Αμουσάν, το 12.20 της Κένι Χάρισον και το 12.21 της Ντανιέλα Ντόνκοβα.

Ρεκόρ μίτινγκ στη σφαιροβολία ανδρών από τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη, Ράιαν Κράουζερ, με 22,49 από τη δεύτερη βολή του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x