Γενικά

Με 100 συμμετοχές το διεθνές Φεστιβάλ πινγκ πονγκ της Φλώρινας

Με εξαιρετικές, γι’ άλλη μια χρονιά, εντυπώσεις, πέρασε στην ιστορία το απόγευμα της Κυριακής το όγδοο διεθνές Φεστιβάλ επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Φλώρινα.

Το όγδοο διεθνές Φεστιβάλ επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Φλώρινας πραγματοποιήθηκε για ένα τριήμερο (28-30/6/2024) στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ της πόλης και συγκέντρωσε περίπου 100 αθλητές κι αθλήτριες από οκτώ χώρες.

Με πολλές κατηγορίες σε άνδρες και γυναίκες και με την ευκαιρία για σημαντικό αριθμό αγώνων σε αθλητές διαφορετικών ηλικιών το ατομικό τουρνουά έβγαλε τον χαρακτήρα του Φεστιβάλ και ικανοποίησε όλες τις αποστολές. Εξασφάλισε τις κατάλληλες συνθήκες σε μία πόλη που αποδεδειγμένα αγαπά και «καλλιεργεί» σε βάθος το Ολυμπιακό άθλημα και πρόσφερε ελκυστικές εικόνες στους φίλους του αθλητισμού.

Διοργανωτής ήταν και φέτος ο ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τον Δήμο Φλώρινας, τον Δήμο Πρεσπών και τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), ενώ οι αγώνες τελούσαν υπό την επίβλεψη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Το Φεστιβάλ απευθυνόταν σε όλους τους λάτρεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ανεξαρτήτου επιπέδου, φύλου κι ηλικίας. Όπως κάθε χρόνο, εκτός από τις ηλικιακές κατηγορίες, έγινε κι η λεγόμενη Όπεν, δηλαδή για όλους κι όλες, η οποία είχε και χρηματικό έπαθλο. Για τον πρώτο και την πρώτη τα ποσά ήταν 700 και 400 ευρώ αντίστοιχα.

Πέρα από τους αθλητές του τοπικού σωματείου και πολλούς ακόμα Έλληνες από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Καστοριά, την Αθήνα, τη Νάουσα, την Κορινθία, την Καβάλα, την Πτολεμαΐδα, την Κομοτηνή, την Κοζάνη, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τη Βέροια μετείχαν αθλητές από τη Βόρεια Μακεδονία, τη Μάλτα, το Κόσοβο, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Στις γυναίκες οι συμμετοχές προέρχονταν από τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και, βέβαια, την Ελλάδα. Διεθνείς αθλητές και νεαροί κι από τη μεγάλη κατηγορία προσέφεραν υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και συναγωνισμό κι είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας και καμία δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει δύο πρωτιές. Επιπλέον, φάνηκε και πάλι ότι το τουρνουά δίνει την ευκαιρία και σε εξελίξιμους Έλληνες να δώσουν χρήσιμα τεστ απέναντι σε ξένους αθλητές χωρίς να πάνε σε πολυδάπανα events του εξωτερικού.

Οι συμμετοχές από τη Μάλτα αποτελούν ενθάρρυνση για τους διοργανωτές, ενώ υπήρξαν συζητήσεις με γύρω χώρες, καθώς η γεωγραφική θέση της Φλώρινας ευνοεί άμεση επικοινωνία και συνεργασία με τους Βαλκάνιους.

Πρωταθλητής στην Οπεν κατηγορία ανδρών (όπου οι ημιτελικοί και ο τελικός έγιναν με το σύστημα του καλύτερου των επτά σετ) αναδείχτηκε ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης. Στον τελικό, έκανε έκπληξη, νικώντας τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο με 4-1 σετ (11-6, 11-6, 11-7, 7-11, 11-7).

Μαζί οι φιναλίστ ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Εθνική ομάδα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Ο Σέρβος Ντράγκαν Τζόρτζεβιτς κι ο 14χρονος Γιάννης Κιοσελόγλου πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Στην Οπεν κατηγορία των γυναικών πρώτευσε η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Επίσης, με σύστημα του «καλύτερου των επτά σετ» στην τετράδα και στον τελικό η αριστερόχειρας διεθνής μας έκαμψε με 4-2 σετ τη Νέλια Τουσλέκοβα (11-6, 12-14, 11-7, 8-11, 11-8, 11-7). Η Βουλγάρα είναι γνωστή στο ελληνικό κοινό από την παρουσία της για κάποια χρόνια στην ελληνική Α1.

Οι αδερφές Νεστορία και Ειρήνη Χρυσοστομίδου από τη Φλώρινα κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Στους άνδρες, έγινε με εξίσου καλό αγωνιστικό επίπεδο η κατηγορία 20-39 ετών. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος κι ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης έφτασαν κι εκεί στον τελικό, αυτή τη φορά επικράτησε ο πρώτος με 3-0 σετ (11-9, 11-3, 11-3). Την τρίτη θέση πήραν ο Μαλτέζος Ντιέγκο Γιασάν κι ο Βένκο Στογιάνοφ από τη Βόρεια Μακεδονία.

Επίσης, στους άνδρες και την κατηγορία 40-49 ετών κυριάρχησε ο Βούλγαρος Τσέκο Κόνεφ. Στον τελικό, έκαμψε τον Γιώργο Κρυωνά με 3-1 σετ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν ο Σκοπιανός Ρουμπίντσο Ριστέσκι κι ο Πίρι Κομάν.

Στην κατηγορία 50-59 πήρε την πρωτιά ο Ντράγκαν Τζόρτζεβιτς. Ο Σέρβος νίκησε στον τελικό με 3-0 σετ τον Ρουμάνο Λίβιου Πρεντόακα, προπονητή του ΑΣΕΑ Σάρισες. Στις επόμενες θέσεις τερμάτισαν ο Τούρκος Μουράτ Κουρτουλούς κι ο Θωμάς Σούμπασης.

Στην κατηγορία 60+ ήταν πρώτος ο Σκοπιανός Ρίστο Τεμέλκοφ. Στον τελικό, ξεπέρασε τον Νίκο Δούη με 3-1 σετ. Ακολούθησαν ο Βούλγαρος Νέντκο Χριστόφ κι ο Αλέξανδρος Σκλιας.
Στην κατηγορία κάτω των 19 ετών αναδείχτηκε νικητής ο Αλβανός Άρον Κόνι. Στο καθοριστικό παιχνίδι κατέβαλε τον Λουτρακιώτη Γιάννη Κιοσελόγλου με 3-1 σετ. Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στον λαιμό τους ο Αλβανός Μπλεντ Χατζάρι κι ο Αναστάσιος Φουσέκης.

Στην κάτω των 15 ετών είχε κι άλλο μετάλλιο ο Κιοσελόγλου, αυτή τη φορά χρυσό. Το μέλος της Εθνικής ομάδας παίδων έκαμψε στον τελικό τον Χρυσοβαλάντη Σαμπαλή με 3-1 σετ. Οι αδερφοί Φουσέκοι από την Πάτρα, ο Σπύρος κι ο Αναστάσιος, κατέλαβαν την τρίτη θέση.

Στην κάτω των 13 ετών έφτασε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Σπύρος Φουσέκης. Στον τελικό, νίκησε με 3-1 σετ τον Μάριο Σερίδη από τη Φλώρινα. Τρίτοι κατετάγησαν ο Σάββας Κιμτσίδης κι ο Νίκος Αλεξίδης.

Το μικρότερο από τα αδέρφια Φουσέκη, ο Αλέξανδρος, επικράτησε στην κατηγορία έως 11 ετών. Στον καθοριστικό αγώνα επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Κωνσταντίνου Κρυωνά από την Καβάλα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκαν ο Άγγελος Λαγκουβάρδος από τη Θεσσαλονίκη κι ο Γιώργος Κυρίτσης από την Κοζάνη.

Στις γυναίκες και την κατηγορία κάτω των 15 ετών αναδείχτηκε νικήτρια η Νεστορία Χρσοστομίδου. Στον τελικό, ξεπέρασε με 3-1 σετ τη δίδυμη αδερφή της, Ειρήνη. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν η Ελπίδα Τασιού κι η Γεωργία Σπανού.

Στην κάτω των 13 ετών πήρε την πρωτιά η Ελπίδα Τασιού. Η αθλήτρια από τη Θεσσαλονίκη έκαμψε στον τελικό με 3-0 σετ τη Ναταλία Καπαγιαννίδου από την Κοζάνη. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Βουλγάρες Έμα Σάκοβα και Κατερίνα Σάλκινα.

Και τέλος στα κορίτσια κάτω των 11 ετών πρώτευσε η Βουλγάρα Κατερίνα Σάλκινα. Στον τελικό νίκησε την Αλβανίδα Άννα Κοκονέσι 3-0 σετ. Την τρίτη θέση πήραν η Κατερίνα Παπαλέξη κι η Μαρίνα Κατσαντώνη.

Δεν έγινε λόγω μικρής συμμετοχής η κατηγορία γυναικών έως 19 ετών.

Εκτός από διοικητικά στελέχη των Σαρισών, βρέθηκαν στους αγώνες και τρία μέλη του ΔΣ της ΕΦΟΕπΑ. Ο Χρήστος Τασιός, που είναι πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας της Ομοσπονδίας, ο Τάκης Τζόβολος, πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου, κι η Ξένια Στάθη.

Τις Σάρισες εκπροσώπησαν διοικητικά ο πρόεδρος, Γιώργος Λυγούρας, ο αντιπρόεδρος, Σάκης Σαμπαλής, κι ο γενικός γραμματέας, Γιάσερ Ελσάμι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x