Στίβος

Κορυφαίοι αθλητές στίβου στην Ευρώπη Ντουπλάντις, Μάχουτσικ

Ο Μόντο Ντουπλάντις κι η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές στίβου στην Ευρώπη στη διάρκεια του gala της ΕΑ το Σάββατο.

Ο Μόντο Ντουπλάντις είναι ο κορυφαίος αθλητής στίβου στην Ευρώπη για το 2024, όπως ανακοινώθηκε στο ετήσιο gala της ΕΑ το Σάββατο. Ο Σουηδός επικοντιστής κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, σημειώνοντας και δύο παγκόσμια ρεκόρ μέσα στη σεζόν.

Στις γυναίκες, κορυφαία αθλήτρια αναδείχθηκε η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ. Η Ουκρανίδα άλτρια του ύψους κατέκτησε το χρυσό στο αγώνισμα και στις δύο προαναφερόμενες διοργανώσεις, ενώ κατέρριψε και το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα (2,09), το οποίο κρατούσε από το 1987, ξεπερνώντας τα 2,10.

Κορυφαίος ανερχόμενος αθλητής της «γηραιάς ηπείρου» ψηφίστηκε ο Ολλανδός Νιλς Λαρός για τα επιτεύγματά του στην ημιαντοχή.

Κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια στίβου για το 2024 αναδείχθηκε η Σέρβα Αντριάνα Βιλάγκος, αφού κατάκτησε για δεύτερη σερί διοργάνωση το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x