Στίβος

Κοινός στόχος για ΣΕΓΑΣ και ΕΟΚΑΝ ο καθαρός αθλητισμός

Συνάντηση με στόχο έναν «καθαρό» αθλητισμό είχαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και ο Διοικητής του ΕΟΚΑΝ, Γρηγόρης Λέων.

Συνάντηση με στόχο έναν «καθαρό» αθλητισμό είχαν το πρωί της Τρίτης (15/10) η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και ο Διοικητής του ΕΟΚΑΝ, Γρηγόρης Λέων.

Στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας, συζήτησαν για το θέμα των απαγορευμένων ουσιών στον αθλητισμό, με την κ. Σακοράφα να τονίζει πως γίνεται μεγάλη μάχη για την καταπολέμηση αυτής της παγκόσμιας μάστιγας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΟΚΑΝ, Δρ Γρηγόρη Λέοντα πραγματοποίησε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Κατά τις συνομιλίες των δύο πλευρών, η κ. Σακοράφα αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες του ΣΕΓΑΣ για την καταπολέμηση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών στον αθλητισμό και ο Δρ Λέων στο έργο του ΕΟΚΑΝ και το στρατηγικό σχεδιασμό που βασίζεται στην ενημέρωση, την πρόληψη και την εκπαίδευση.

Μετά τη συνάντηση, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε: «Με τη διοίκηση του ΕΟΚΑΝ και προσωπικά τον διοικητή του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, διατηρούμε άριστες σχέσεις και είμαστε σύμμαχοι και συνοδοιπόροι στον αγώνα κατά της φαρμακοδιέγερσης.

Απόδειξη της δεδηλωμένης μας στάσης απέναντι στις απαγορευμένες ουσίες είναι η παρουσία δειγματοληπτών του ΕΟΚΑΝ σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα και οι κοινές δράσεις και σεμινάρια για την ενημέρωση αθλητών και προπονητών. Εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, θα συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα μας για καθαρό αθλητισμό με ακόμα μεγαλύτερη θέρμη και περισσότερες δράσεις».

Από την πλευρά του ο Διοικητής του ΕΟΚΑΝ δήλωσε: «Συναντήθηκα με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, στο πλαίσιο των επαφών μου με τους προέδρους των αθλητικών ομοσπονδιών. Την συνεχάρη για την επανεκλογή της στην αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδία της Ελλάδας και της ευχήθηκα δημιουργική θητεία γεμάτη επιτυχίες για τον κλασικό αθλητισμό. Όλοι μαζί με εμπιστοσύνη και συνεργασία αγωνιζόμαστε για ένα αθλητισμό με αξίες, χωρίς ουσίες».

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της άμεσης συνεργασίας του με κοινό στόχο τον καθαρό αθλητισμό.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης. ο νομικός σύμβουλος του ΕΟΚΑΝ, Γιώργος Πανουργιάς και ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του ΕΟΚΑΝ, Χρήστος Παπούλιας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x