Γενικά

Κλείνουν κι οι λίστες των προκριθέντων στο απλό πινγκ πονγκ των Ολυμπιακών Αγώνων - Οι Ευρωπαίοι που περνούν

Οι προκρίσεις για το Παρίσι 2024 στην επιτραπέζια αντισφαίριση έφτασαν πια στο τελικό τους στάδιο.

Η παγκόσμια κατάταξη της τρέχουσας εβδομάδας στο πινγκ πονγκ που δημοσιεύτηκε την Τρίτη βγάζει νέες προκρίσεις στο απλό και καθορίζει την κατανομή των Ολυμπιακών θέσεων στο ίδιο αγώνισμα. Οι 16άδες για τα Ολυμπιακά τουρνουά στα αγωνίσματα του ομαδικού και του διπλού μικτού είχαν προκύψει από καιρό κι απέμεναν οι τελικές ποσοστώσεις για το απλό μετά από τα προ-Ολυμπιακά τουρνουά όλων των ηπείρων.

Συνολικά, 86 άνδρες κι ισάριθμες γυναίκες μπορούν να βρίσκονται στο Παρίσι, μέχρι 70 οι συμμετοχές στο απλό και μετά την τελευταία κατάταξη απομένουν λεπτομέρειες για την οριστικοποίηση όλης της σύνθεσης.

Εμείς θα σταθούμε στις προκρίσεις Ευρωπαίων αθλητών μέσα από το world rank και, φυσικά, θυμίζουμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ιστορική δέκατη παρουσία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης η Ελλάδα θα δώσει και πάλι το «παρών» στην κορυφαία διοργάνωση με τον Παναγιώτη Γκιώνη.

Ο παγκόσμιας κλάσης αμυντικός, που ήδη βρίσκεται στην Πολωνία και στη διάθεση της Μπογκόρια για τον τελικό της πολωνικής Λίγκας το ερχόμενο Σάββατο στη Βαρσοβία, εξασφάλισε πριν από έναν μήνα την έκτη συνεχόμενη Ολυμπιακή συμμετοχή του, παίρνοντας το πολυπόθητο «εισιτήριο» στο Ευρωπαϊκό προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Σεράγεβο.

Οι αγώνες του αθλήματος στην πανέμορφη γαλλική πρωτεύουσα θα γίνουν από τις 27/7 έως τις 10/8. Περιλαμβάνουν πέντε αγωνίσματα: Το ομαδικό και το απλό σε αθλητές κι αθλήτριες, καθώς και το διπλό μικτό. Η προκήρυξη του προ-Ολυμπιακού event στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη σημείωνε ότι πρόσθετα στις πέντε προκρίσεις από το συγκεκριμένο τουρνουά (ισάριθμες σε άνδρες και γυναίκες) θα δινόταν στις 18/6 και μία ακόμα θέση για την Ευρώπη μέσα από την παγκόσμια κατάταξη. Αυτή τη θέση πήραν ο Ισπανός Αλβάρο Ρόμπλες στους άνδρες κι η Γιανγκ Σιαοσίν από το Μονακό στις γυναίκες.

Γενικά τώρα, πολλές διαθέσιμες θέσεις από τον τελευταίο πίνακα αξιολόγησης καλύπτονται κι από Ευρωπαίους. Έτσι, στον επικαιροποιημένο πίνακα με τους Qualified Athletes για το Paris 2024, όπως δημοσιεύεται την Τετάρτη στην ITTF, βλέπουμε με τη σχετική ένδειξη στους άνδρες τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, τον Ρουμάνο Οβίντιου Ιονέσκου, τον Αυστριακό Ντάνιελ Χάμπεσον, τον Ρουμάνο Εντουάρντο Ιονέσκου, τον Βέλγο Μάρτιν Αλέγκρο, τον Λουξεμβούργιο Λούκα Μλαντένοβιτς, τον Βέλγο Σεντρίκ Νούτινκ.

Στις γυναίκες, βλέπουμε την Αυστριακή Σοφία Πολκάνοβα, τη Λουξεμβούργια Νι Ξια Λιαν, την Ιταλίδα Τζόρτζια Πικολίν, την Ισπανίδα Μαρία Ξιάο, την Ουγγαρέζα Τζορτζίνα Πότα, την Κροάτισσα Ιβάνα Μαλομπάμπιτς, την Τσέχα Χάνα Ματέλοβα, τη Σέρβα Ιζαμπέλα Λουπουλέσκου, την Ιταλίδα Ντεμπόρα Βιβαρέλι, τη Λουξεμβούργια Σάρα Ντε Νούτε, την Τουρκάλα Σιμπέλ Αλτίνκαγια και την Ουκρανίδα Σολομίγια Μπρατέικο.

Μέχρι 15 θέσεις δίνονται για το απλό από την παγκόσμια κατάταξη.

Απομένει σίγουρα να δοθούν και οι δύο Universality places από την αρμόδια επιτροπή, όπως, βέβαια, κι η επιβεβαίωση των συμμετοχών απ’ όλες τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (NOC).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x