Γενικά

«Καλώς ήρθατε στην πόλη του μεγαλύτερου εγκλήματός σας»-Το πανό... υποδοχής σε γερμανική ομάδα στο Άουσβιτς

Οπαδοί στο Άουσβιτς υποδέχθηκαν γερμανική ομάδα χόκεϊ με πανό «καλώς ήρθατε στην πόλη του μεγαλύτερού εγκλήματός σας».

Τι κι αν η Άισμπερεν, ομάδα του Βερολίνου στο χόκεϊ επί πάγου, επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή το μνημείο του Ολοκαυτώματος για να τιμήσει τη μνήμη στα περισσότερα από 1 εκατομμύριο θύματα των ναζί που βασανίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Η υποδοχή στο Άουσβιτς δεν ήταν η... καλύτερη για τη γερμανική ομάδα. Όταν η αποστολή έφτασε στο γήπεδο της Ούνια Όσβιετσιμ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, οι οπαδοί της ομάδας από το Άουσβιτς υποδέχτηκαν τους φιλοξενούμενους με ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Γερμανικά στρατόπεδα θανάτου: Καλώς ήρθατε στην πόλη του μεγαλύτερου εγκλήματός σας».

Μάλιστα οι λέξεις «Γερμανικά στρατόπεδα θανάτου» ήταν γραμμένες στα χρώματα της γερμανικής σημαίας. Οι οπαδοί στη σελίδα τους στο Facebook πρόσθεσαν με νόημα πως «... όποιος δεν γνωρίζει την αλήθεια είναι ανόητος. Όποιος όμως τη γνωρίζει και λέει πως είναι ψέματα, είναι εγκληματίας».

Για την ιστορία, η γερμανική ομάδα νίκησε με 4-1 τους πρωταθλητές Πολωνίας, ωστόσο το μήνυμα των οπαδών τους ήταν πολύ πιο ισχυρό από το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x