Γενικά

Η Κουρούση έφερε την πρώτη διεθνή διάκριση της ξιφασκίας για τη νέα σεζόν με χρυσό στην Τιφλίδα

Η Αλίνα Κουρούση ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις διεθνείς εμφανίσεις για τη φετινήσεζόν, αφού υπερασπίστηκε το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο σπάθης νεανίδων.

Η Κουρούση την Κυριακή αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο σπάθης νεανίδων της Τιφλίδας κόντρα σε 39 ακόμα νεάνιδες ξιφομάχους από πέντε διαφορετικές χώρες. Πέρασε αήττητη από την φάση των poul και, μάλιστα, βρέθηκε στο Νο1 της κατάταξης για τη διαμόρφωση του ταμπλό των 32.

Απέκλεισε κατά σειρά τη Γεωργιανή Ελένε Ινασαρίτζε το ταμπλό των 32 με 15-3, την Τουρκάλα Σελίν Ναζ-Οτσέκ στο ταμπλό των 16 με 15-5, την, επίσης, Τουρκάλα Ισίλ Μπετούλ-Ελούστου στον προημιτελικό με 15-3, την Αζέρα Λέιλα Αχμάντοβα στον ημιτελικό με 15-2 και την Τουρκάλα Ιρέμ Γκουνέρ τον τελικό με 15-8.

Η αθλήτρια του Γιάννη Νοταρά είχε καταφέρει και πέρυσι να ανέβει στο πρώτο σκαλί της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Η βαθμολογία που της εξασφαλίζει η πρώτη θέση είναι πολύτιμη για τη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής κατάταξης σπάθης νεανίδων, στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 198 βαθμούς.

Θυμίζουμε ότι τη προηγούμενη σεζόν (2023-2024) η Κουρούση κατέκτησε την όγδοη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νεανίδων και τη δέκατη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας, ενώ «σκαρφάλωσε» και στην τρίτη θέση της κατάταξης νεανίδων της EFC, συγκεντρώνοντας 214 βαθμούς από τα οκτώ κύπελλα και το πρωτάθλημα Ευρώπης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x