Γενικά

Η φετινή πρεμιέρα στις National κατηγορίες της Γαλλίας για τους Έλληνες πρωταθλητές πινγκ πονγκ

Πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία η έναρξη στη νέα αγωνιστική περίοδο των National κατηγοριών επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στις οποίες σταθερά εδώ και πολλά χρόνια μετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες αθλητές.

Τα διασυλλογικά πρωταθλήματα πινγκ πονγκ της Γαλλίας αφορούν από την τρίτη έως την πέμπτη εθνική κατηγορία κι επισήμως άρχισαν το περασμένο Σάββατο, απλά υπήρχαν για κάποια κλαμπ πρώτα ματς και μία μέρα πριν ή μια μέρα μετά.

Εννέα άνδρες και γυναίκες από την Ελλάδα βρέθηκαν στην αφετηρία της σεζόν, στην πορεία θα κάνουν κι άλλοι τις πρώτες εμφανίσεις με τις ομάδες τους στη Γαλλία, ενώ είχαμε και μία νέα παρουσία στην Pre-National της χώρας.

Στους εναρκτήριους αγώνες ήταν οι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Τάσος Ρηνιώτης, Ελισάβετ Τέρπου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Αλέξανδρος Μαδέσης, Στράτος Δαμιανής, Στάθης Μανωλόπουλος, Γιάννης Παπαδάκης και Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, ενώ στην Pre-National αγωνίστηκε η νεαρή Ζωή Καζάκου.

Η πρώτη φάση των National θα ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Στους άνδρες και τη National 1 (τρίτη κατηγορία) η Ρομάν ASPTT 1 του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου βρίσκεται στο τέταρτο και τελευταίο γκρουπ. Στην πρώτη αγωνιστική παραχώρησε ισοπαλία 7-7 σετ στη Βίσεμπουργκ. Ο σημερινός «ασημένιος» Βαλκανιονίκης σε διπλό κι ομαδικό σημείωσε 2 νίκες και 1 ήττα στο απλό, ενώ επικράτησε και στο διπλό.
Στη National 2 (τέταρτη κατηγορία) η Πινγκ Σεν Ζεν 45 του Τάσου Ρηνιώτη άρχισε την παρουσία της στο πέμπτο γκρουπ. Το Σάββατο επιβλήθηκε ως φιλοξενούμενη της Ανγκουλέμ 2 με 8-2 σετ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2017 πέτυχε 2 νίκες στο απλό και 1 στο διπλό.

Στην ίδια κατηγορία αγωνίζεται η Σεν Ντενίς TT93 2 του Στράτου Δαμιανή, μετά την άνοδο που πέτυχε την περασμένη σεζόν. Βρίσκεται στο έβδομο γκρουπ και στην έναρξη ηττήθηκε στην έδρα της 8-2 σετ από την Κουρμπεβουά STT 2. Και τις δύο επί μέρους νίκες της ομάδας σημείωσε ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών το 2020.

Στη National 2 είναι και η Πεΐ Ροσουά του Γιάννη Παπαδάκη. Βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ και το Σάββατο έχασε εκτός έδρας 8-5 σετ από την Αντίμπ 1. Ο πρώην διεθνής των νεαρών ηλικιών γνώρισε τρείς ήττες στο απλό.

Επίσης, στη National 2 και με τη φανέλα της Λα Τρονς Μεϊλάν δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του σε ξένο πρωτάθλημα ο Στάθης Μανωλόπουλος. Για την έναρξη του έκτου γκρουπ η ομάδα της Γκρενόμπλ κατέβαλλε εντός έδρας 8-6 σετ την Μπουργκουάν Τζελιό/Ρελιέ.

Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού εφήβων έκανε σπουδαίο ντεμπούτο με τρεις νίκες στο απλό (η μία εναντίον του Ντιέγκο Οράντες από το Ελ Σαλβαδόρ, ο οποίος αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στον ΑΟ Ξυλοκάστρου). Έπαιξε κι ένα διπλό κι εκεί είχε ήττα.

Στη National 3 (πέμπτη κατηγορία) μετέχει η Αμικάλ Πονζίστ Κουιστρέμ 2 του Αλέξανδρου Μαδέση. Στην πρεμιέρα του 12ου γκρουπ έχασε 8-6 εκτός έδρας από τη Μοντφόρτ. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού εφήβων είχε 2 νίκες και 1 ήττα στο απλό κι άλλη μία επικράτηση στο διπλό.

Στις γυναίκες και τη National 1 η Ρεν Πολ Μπερ, που έχει στις τάξεις της την Ελισάβετ Τέρπου και την Κατερίνα Τόλιου, είναι στο πρώτο γκρουπ. Άρχισε τους αγώνες της με παρούσα μόνο την Τέρπου, η οποία στην έναρξη συνέβαλε με τρεις νίκες στο απλό στην εντός έδρας επικράτηση απέναντι στη Κουρμπεβουά STT 1 με 8-3 σετ. Η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών χρησιμοποιήθηκε και στο διπλό κι είχε, επίσης, θετικό αποτέλεσμα.

Στην ίδια κατηγορία και το δεύτερο γκρουπ άρχισε την προσπάθειά της η Μπουργκουάν Τζελιό της Κωνσταντίνας Παρίδη. Έδωσε, μάλιστα, τρία διαδοχικά ματς στο τέλος της εβδομάδας. Στην πρεμιέρα έχασε 8-5 εκτός έδρας από την Ανεσί.

Για τη δεύτερη αγωνιστική κάμφθηκε 8-6 ως γηπεδούχος από την Εσιρόλ Εμπιέν και για την τέταρτη αγωνιστική, επίσης, στην έδρα της 8-5 από τη Νιμ ASPC. Κατά σειρά, η δις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών σημείωσε 3 νίκες στο απλό (η μία απέναντι στη Σέρβα Μόνικα Κνέζεβιτς, πολύ γνωστή μας από τη μακρά θητεία της στην ελληνική Α1 κατηγορία), 1 νίκη και 2 ήττες και 2 νίκες και 1 ήττα αντίστοιχα, επίσης, στο απλό. Έπαιξε και σε τρία διπλά κι επικράτησε στα δύο.

Στη National 2 και το δεύτερο γκρουπ μετέχει η Ραμπουιγέ ΤΤ της Ντανιέλας Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, η οποία ζει για δεύτερη χρονιά και στο ίδιο σωματείο την εμπειρία του γαλλικού πρωταθλήματος. Στο 8-4 σετ εντός έδρας κόντρα στη Μον Ζαν/Σανζέ η πρώην διεθνής στις μικρές ηλικίες είχε 2 νίκες και 1 ήττα στο απλό κι άλλο ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στο διπλό.

Στην Pre-National (έκτη κατηγορία) βρίσκεται η Χάβρη/Μοντβιλιέ 1, όπου η Ζωή Καζάκου πραγματοποιεί το ξεκίνημά της σε ξένο διασυλλογικό πρωτάθλημα. Στην πρεμιέρα του πρώτου γκρουπ η ομάδα της νίκησε εκτός έδρας 9-5 σετ τη Σεν Πιερ/Λε Λαντίν. Η διεθνής νεανίς σημείωσε 2 νίκες και 1 ήττα στο απλό, ενώ συνέβαλε στην καλή αρχή της ομάδας της με μία ακόμα νίκη στο διπλό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x