Γενικά

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ νέων: Στις θέσεις 17-20 οι κορασίδες, στις θέσεις 9-16 οι παίδες

Έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την Κυριακή για τα ελληνικά χρώματα η τρίτη μέρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων του Μάλμε.

Με νέα ελπιδοφόρα εμφάνιση, η Εθνική κορασίδων πινγκ πονγκ κατέβαλε 3-1 σετ την Ουκρανία και δικαιούται να κάνει όνειρα για την άνοδο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ νέων του Μάλμε. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπήκε στο ταμπλό των θέσεων 17-20 κι, αν σημειώσει δύο ακόμα νίκες, εξασφαλίζει την προαγωγή στην Α’ κατηγορία.

Δεν άρχισε με αυτόν τον στόχο, έχει πολύ δύσκολο έργο, αλλά θα κοιτάξει χωρίς άγχος να εξαντλήσει τις πιθανότητες για την υπέρβαση. Τη Δευτέρα τίθεται αντιμέτωπη με την Ιταλία.
Οι παίδες έχασαν φυσιολογικά στο κυρίως ταμπλό των «16» από την Τουρκία με 3-0 σετ. Ήθελαν, αλλά δεν μπόρεσαν ν’ ασκήσουν πίεση όπως στο πρόσφατο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κόντρα σε ένα από τα φαβορί των αγώνων κι, έτσι, πήγαν στις θέσεις 9-16. Κυνηγώντας πάντα τη νίκη, που θα τους χαρίσει την παραμονή στην Α κατηγορία, αναμετρώνται τη Δευτέρα με την Ουγγαρία, η οποία άρχισε, επίσης, στο Α’ επίπεδο.

Έφηβοι και νεάνιδες δεν αγωνίστηκαν στη δεύτερη ενότητα της Κυριακής στο Μάλμε κι επανέρχονται τη Δευτέρα στη δράση.

Τα αγόρια Under 19 αρχίζουν νέα προσπάθεια για να φτάσουν στην άνοδο στην Α’ κατηγορία της Ευρώπης μέσω της 17ης θέσης. Έχουν τώρα μπροστά τους γκρουπ για τις θέσεις 17-28. Τα κορίτσια Under 19 αγωνίζονται για την τελική τους κατάταξη στις θέσεις 25-36.

Η Εθνική κορασίδων κατέπληξε σε έναν ακόμα αγώνα. Στο ταμπλό των θέσεων 17-24 ήταν άψογη μετά το αρχικό 0-1 και με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα έφτασε στο 3-1 σετ επί της Ουκρανίας. Έχοντας μόνο δύο αθλήτριες σε όλο το τουρνουά και, μάλιστα, στην πρώτη τους συμμετοχή στον θεσμό είναι σημαντικό και μόνο που βελτιώνει τη θέση της, αλλά βέβαια η σκέψη μπορεί να ταξιδέψει και στην προνομιούχο 17η θέση.

Το επόμενο βήμα, δηλαδή τον τελικό στο Β επίπεδο, θα το επιδιώξει τη Δευτέρα στις 14:20 με αντίπαλο την Ιταλία, η οποία κατέβαλε με 3-1 σετ τη Βοσνία.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Ουκρανία 3-1:
Άννα-Φανουρία Μήτκα-Τετιάνα Πούκαλο 0-3 (9-11, 5-11, 6-11)
Χριστίνα Τζενίδη-Ολεξάντρα Κρίτινα 3-1 (9-11, 11-9, 11-7, 11-9)
Τζενίδη/Μήτκα-Ντιάνα Κολιενίκοβα/Κρίτινα 3-1 (7-11, 13-11, 11-5, 11-5)
Μήτκα-Κρίτινα 3-0 (11-5, 11-8, 11-7)


Η Ουκρανία άρχισε την παρουσία της στην Α κατηγορία. Έμεινε τελευταία, όμως, στο δεύτερο γκρουπ και, στη συνέχεια, έχασε και στα πλέι οφ (3-1 από τη Σερβία), με αποτέλεσμα να κυνηγά μέσω της 17ης θέσης την επιστροφή της στο Α’ επίπεδο.

Στο ομαδικό παίδων η Ελλάδα ήταν ξεκάθαρο αουτσάιντερ απέναντι στο τρίτο φαβορί του ταμπλό, την Τουρκία, και πρώτα ήθελε με καλή ψυχολογία μετά το θετικό αποτέλεσμα επί του Ισραήλ και χωρίς άγχος να γίνει ανταγωνιστική. Το κατάφερε μόνο κατά διαστήματα, όμως, γενικά δεν απείλησε και μοιραία ηττήθηκε με 3-0.

Η ομάδα της γειτονικής χώρας αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια της περυσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης Under 13, ενώ ο αθλητής της, Οτσάλ, αναδείχτηκε πριν από δύο μήνες περίπου πρωταθλητής Ευρώπης και στο απλό παμπαίδων. Στην πρώτη φάση η Τουρκία είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στο 3ο γκρουπ, αλλά υπέστη μία ήττα από την Πορτογαλία με 3-2 σετ.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Τουρκία-Ελλάδα 3-0:
Γκορκέμ Οτσάλ-Κώστας Φάκαρος 3-0 (11-7, 11-8, 11-9)
Κενάν Καχραμάν-Γιάννης Κιοσελόγλου 3-0 (11-2, 11-7, 11-5)
Οτσάλ/Καχραμάν-Φάκαρος/Κιοσελόγλου 3-0 (12-10, 11-8, 11-2)


Οι παίδες είχαν αντιμετωπίσει την Τουρκία και στα ημιτελικά του φετινού Βαλκανικού Πρωταθλήματος. Είχαν ασκήσει πίεση τότε και είχαν χάσει με 3-1 σετ. Στον πάγκο κάθισαν την Κυριακή οι Κωνσταντίνος Αλεξούδης και Θεοφάνης Μήτκας.

Στον δρόμο για την παραμονή στην Α’ κατηγορία, οι διεθνείς μας συναντούν τη Δευτέρα την Ουγγαρία, η οποία στον πρώτο γύρο κάμφθηκε από την Αγγλία με 3-1 σετ. Οι Μαγυάροι ανήκουν, επίσης, στην Α’ κατηγορία κι αρχικά είχαν τερματίσει δεύτεροι στο τέταρτο γκρουπ με δύο νίκες και μία ήττα. Ο σπουδαίος αγώνας αρχίζει στις 12:00 Ελλάδας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των εφήβων παίρνει ανάσες μετά τα πλέι οφ και συνεχίζει τη Δευτέρα για τις θέσεις 17-28. Βρέθηκε στο γκρουπ L (το δεύτερο από τα συνολικά τέσσερα των τριών ομάδων) με αντιπάλους τη Λιθουανία και τη Βουλγαρία και τις αντιμετωπίζει διαδοχικά στις 12 ώρα Ελλάδας και στις 18:40.

Η Βουλγαρία νίκησε τους Λιθουανούς 3-0 σετ.

Η πρώτη θέση στο νέο γκρουπ είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να μπει η ελληνική ομάδα στο μίνι ταμπλό 17-20 και να δώσει τον τελικό αγώνα για την άνοδο στην Α’ κατηγορία του θεσμού.

Οι νεάνιδες δεν είχαν δεύτερο ματς την Κυριακή. Για το γκρουπ Q των θέσεων 25-36, όπου είναι επικεφαλής, σημείωσαν νίκη 3-0 απέναντι στο Μαυροβούνιο και τη Δευτέρα στις 10:00 αντιμετωπίζουν την Εσθονία για την τρίτη αγωνιστική. Προς το παρόν, η Ελλάδα κι η Εσθονία έχουν από 2 βαθμούς σε ένα ματς και το Μαυροβούνιο με 2 βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια μένει σίγουρα τρίτο στο γκρουπ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x