Στίβος

Το Αιγαίο στο πλευρό του Γιάννη Νικολάου για την «Επανεκκίνηση στο ΣΕΓΑΣ»

Δύο νησιώτικες υποψηφιότητες έκπληξη με τον Γιάννη Νικολάου για την Επανεκκίνηση ΣΕΓΑΣ, που ακούν στα οόματα του Στέλιου Κοπάνου από τη Μυτιλήνη και του Κυριάκου Μάγου από τη Ρόδο.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου:
«Δύο νέους υποψήφιους έκπληξη ανακοίνωσε σήμερα ο Γιάννης Νικολάου για την «Επανεκκίνηση στο ΣΕΓΑΣ», επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη βαρύτητα που θα δώσει στην ανάπτυξη και στήριξη των αθλητικών σωματείων σε νησιώτικες περιοχές, καθώς είναι η πρώτη φορά που σε έναν συνδυασμό έχουμε δύο υποψηφίους από νησιά των περιφερειών του Αιγαίου.

Πρόκειται για δύο πολύ γνωστά πρόσωπα στις περιοχές τους, με ενεργή ενασχόληση στον στίβο και κοινή αποδοχή, τα οποία πάνω απ’ όλα γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζουν αθλητές και προπονητές στα νησιώτικα σωματεία και η εκλογή τους στο ΣΕΓΑΣ θα αποτελεί εγγύηση για την εξεύρεση λύσεων.

Είναι ο Στέλιος Κοπάνου από τη Μυτιλήνη ως εκφραστής των νησιών του βορείου Αιγαίου, 6ος πρωταθλητής Ευρώπης και μέλος των Εθνικών ομάδων που σήμερα εκτός της επαγγελματικής του δραστηριότητας ως ιχθυολόγος-περιβαλλοντολόγος, είναι και ιδρυτικό μέλος του σωματείου στίβου ΟΚΑ Μυτιλήνης και γονέας νέων αθλητών.

Είναι επίσης ο Κυριάκος Μάγος από τη Ρόδο ως εκφραστής των νησιών του νοτίου Αιγαίου (η Κρήτη αποτελεί ανεξάρτητη οντότητα και δεν λογίζεται σε αυτές τις περιφέρειες), επίσης παλιός αθλητής, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του σωματείου στίβου ΟΦΚΑ Ροδιονίκες, αλλά και γονέας νέων αθλητών.

Με την προσθήκη των δύο νέων ονομάτων ο αριθμός των υποψηφίων που έχουν ανακοινωθεί από τον Γιάννη Νικολάου φτάνει πλέον τους 12 και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανακοινωθούν κι άλλα νέα ονόματα που εντάχθηκαν στην ομάδα της «Επανεκκίνησης στο ΣΕΓΑΣ».

Αιτιολογώντας αυτήν την επιλογή που αυξάνει εντυπωσιακά την δυναμική της υποψηφιότητας του καθώς τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν σχεδόν το 15% του εκλογικού σώματος, ο Γιάννης Νικολάου ως επικεφαλής της Επανεκκίνησης και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε:

«Όλοι γνωρίζουν τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες κάποιοι ρομαντικοί και παθιασμένοι άνθρωποι με τον στίβο δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα σε απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας, ηπειρωτικά αλλά και νησιωτικά, για να κρατήσουν τον ελληνικό στίβο ζωντανό σε μέρη τα οποία έχουν αναδείξει δεκάδες μεγάλους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες.

Δυστυχώς όμως καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έγινε εδώ και πολλά χρόνια για να βελτιώσει τις συνθήκες και να στηρίξει στην πράξη τα αθλητικά σωματεία στα νησιά μας. Η παρουσία τουλάχιστον δύο υποψηφίων από νησιά του Αιγαίου στην ομάδα της Επανεκκίνησης και η στήριξή τους για εκλογή στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, αποτελεί μόνο την αρχή μίας μεγάλης αλλαγής προς το καλύτερο».

ΟΙ 2 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
1.Στυλιανός Κοπάνου (μέλος ΟΚΑ Μυτιλήνης): «H ομοσπονδία και ο ελληνικός στίβος γενικότερα χρειάζονται μία ανανέωση και μία Επανεκκίνηση, όπως ακριβώς την περιγράφει στο πρόγραμμά του ο Γιάννης Νικολάου, ένας άνθρωπος με όραμα, με γνώση και με συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο και αποτελεί το βασικό λόγο στήριξης της πρωτοβουλίας του, αλλά και της συμμετοχής μου στην ομάδα των υποψηφίων του Γιάννη Νικολάου για την εκλογή στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ. Είναι η κατάλληλη στιγμή να αναλάβει τις ευθύνες του αθλήματος μία νέα γενιά ανθρώπων μέσα από τον χώρο, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν την ομοσπονδία σε μία ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή και να στηρίξουν χωρίς διακρίσεις όλα τα σωματεία. Ακριτικές περιοχές όπως η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος που έχουν στελεχώσει τις Εθνικές ομάδες με πλειάδα αθλητές και αθλήτριες, χρειάζονται ιδιαίτερης προσοχής και ανάπτυξης».

2.Κυριάκος Μάγος (πρόεδρος ΔΣ ΟΦΚΑ Ροδιονίκες): «Ως εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής που εκφράζει μία περιοχή - Δωδεκάνησα - με πολύ σημαντικό αποτύπωμα στον ελληνικό αθλητισμό και ανάδειξη πολλών πρωταθλητών και πρωταθλητριών, γνωρίζω καλά από την καθημερινή μου τριβή με την αθλούμενη νεολαία, την επιτακτική ανάγκη για μία ανανέωση στην ομοσπονδία του στίβου και αγκαλιάζω με όλους τους συνυποψηφίους μου την πρόταση του Γιάννη Νικολάου για μία Επανεκκίνηση στον ελληνικό στίβο. Συστρατεύομαι κι εγώ όπως όλος ο υγιής αθλητικός κόσμος με τον οραματιστή και αναγνωρισμένο διεθνώς για την προσφορά του, υποψήφιο πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Νικολάου, για να δώσουμε νέα ώθηση και ιδέες στην αθλούμενη νεολαία του τόπου μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x