Γενικά

Δύο νίκες ο Σγουρόπουλος στο ξεκίνημά του με την πολωνική Γκλίβιτσε

Την Παρασκευή 06/09 και την Κυριακή 08/09 ο πεντάκις πρωταθλητής Ευρώπης έδωσε τους πρώτους αγώνες του με την πολωνική Γκλίβιτσε.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος άνοιξε από τους Έλληνες πρωταθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης την παρουσία σε ξένες διασυλλογικές λίγκες για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Την Παρασκευή 06/09 και την Κυριακή 08/09 ο πεντάκις πρωταθλητής Ευρώπης έδωσε τους πρώτους αγώνες του με την πολωνική Γκλίβιτσε. Η νέα ομάδα του στη χώρα, το κλαμπ, στο οποίο μετακινήθηκε το καλοκαίρι, έχασε στα δύο πρώτα ματς, πάντως ο Σγουρόπουλος σημείωσε δύο ατομικές νίκες στο ξεκίνημά του κι αυτό έχει ήδη τη σημασία του όταν μιλάμε για ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Συνολικά, στην αρχή μίας ακόμα χρονιάς του στην Πολωνία, είχε δύο νίκες και μία ήττα, ενώ η ομάδα του επέστρεψε φέτος στο κορυφαίο επίπεδο των διασυλλογικών πρωταθλημάτων της χώρας και θέλει να παραμείνει εκεί. Αυτές τις ημέρες άρχισε νικηφόρα το πρωτάθλημα και η Μπογκόρια Γκρότζισκ, απλά ήταν απών ο Παναγιώτης Γκιώνης, όπως είχε ζητήσει από μέρες για να ξεκουραστεί λίγο παραπάνω, ενώ αργότερα θα δώσει τα πρώτα ματς η Μπιάλιστοκ, με την οποία έχει συμφωνήσει ο 1ος Βαλκανιονίκης του απλού ανδρών Κωνσταντίνος Αγγελάκης.

Στην εναρκτήρια αγωνιστική η Γκλίβιτσε υποδέχτηκε στο Centrum Sportowo - Kulturalne "Labe?dz?" την Ολύμπια Γκρούντιαζ και γνώρισε την ήττα με 3-2. Ο Σγουρόπουλος νίκησε αρχικά με 3-0 σετ τον Κορεάτη Λι Σεούνγκτζουν και στο τέλος κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον διεθνή Φιλανδό Άλεξ Ναούμι. Σε μία αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής, να σημειωθεί ότι δεν γίνεται διπλό όταν το σκορ ομάδων πηγαίνει στο 2-2 και υπάρχει άλλο ένα ατομικό. Επιπλέον, αν οποιοδήποτε επί μέρους ματς φτάσει στο 5ο σετ, τότε αυτό λήγει υπέρ του αθλητή, ο οποίος συμπληρώνει πρώτος 6 πόντους και όχι 11.

Το τελευταίο σκηνικό συνέβη στο επόμενο παιχνίδι του Ελευσίνιου άσου. Στην εκτός έδρας ήττα με 3-1 από την Όρλις 1924 ο Σγουρόπουλος τοποθετήθηκε στη θέση 3 και σημείωσε τη μοναδική νίκη της Γκλίβιτσε. Κατέβαλλε με 3-2 τον διεθνή Πολωνό Ρόμπερτ Φλόρας με το 5ο σετ να λήγει 6-3.

Η πρωταθλήτρια Πολωνίας Μπογκόρια είχε νίκες τον Σεπτέμβριο απέναντι στη Βίλα Βέρντε Όλεσνο και τη Γκβιάζντα με 3-1 εκτός έδρας, όπως και με τη δευτεραθλήτρια Ντζιάλντοβο 3-0 εντός έδρας, επαναλαμβάνουμε χωρίς τον Γκιώνη στη σύνθεσή της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x