Στα 30 της χρόνια, η αθλήτρια, που με αποδεδειγμένη αγάπη και ζήλο υπηρέτησε τα γαλανόλευκα χρώματα από τις μικρές ηλικίες, οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση για καθαρά προσωπικούς λόγους. Τα τελευταία χρόνια ζει, δουλεύει και προπονείται στη Σουηδία και, καθώς έχει δώσει το βάρος πλέον στο επαγγελματικό κομμάτι, συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε ν’ ανταποκριθεί με συνέπεια στις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.
Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών ενημέρωσε τον επικεφαλής προπονητή στο Σεφ, Κώστα Βατσακλή και τον υπεύθυνο της γυναικείας ομάδας, Κωνσταντίνο Κωστόπουλο. Της τόνισαν, από την πλευρά τους, ότι σε αυτήν την άσχημη εξέλιξη για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατανοούν την αλλαγή στις προτεραιότητές της και πρόσθεσαν ότι η πόρτα της Εθνικής ομάδας θα είναι πάντα ανοιχτή για εκείνη.
Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2014 μένει στο Χάλμσταντ και δουλεύει ως προπονήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε ομάδα, που εδρεύει λίγα χιλιόμετρα μακριά, στην πόλη Λάχολμ. Επιπλέον, είναι απόφοιτη του τμήματος διαιτολογίας και διατροφής από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και είναι στόχος της ν’ ασχοληθεί με την επιστήμη της. Είχε από καιρό στο μυαλό της την αποχώρηση και με το τέλος του χρόνου είχε αποφασίσει να γνωστοποιήσει την απόφασή της στην ομοσπονδία.
«ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΕΧΤΙΣΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ»
«Οι λόγοι είναι καθαρά προσωπικοί, καθώς θεωρώ πως το τελευταίο διάστημα, που βρίσκομαι στη Σουηδία, άλλαξαν οι προτεραιότητές μου και θέλω να δοκιμάσω να φτιάξω τη ζωή μου, εστιάζοντας στο επαγγελματικό κομμάτι. Όχι μόνο σαν προπονήτρια. Αλλά και σαν διατροφολόγος! Αυτό για να γίνει θέλει ενέργεια και τρέξιμο, καθώς παράλληλα πηγαίνω και κάνω μαθήματα σουηδικών.
Οπότε, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούσα να έχω το μυαλό μου μόνο στο να παίζω και να κάνω προπονήσεις», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. η αθλήτρια του Ολυμπιακού και της γαλλικής Σεν Πιερέζ και βγάζοντας συναίσθημα συνέχισε: «Από τη στιγμή που αυτά μπήκαν σε προτεραιότητα σήμαινε ότι ένας κύκλος είχε κλείσει μέσα μου και άνοιγε ένας άλλος. Για να είσαι μέρος της Εθνικής, πρέπει να έχεις αφοσίωση και πειθαρχία στο πρόγραμμα και είναι κάτι το οποίο δεν θα μπορούσα να κάνω, επομένως δεν θα ένιωθα καλά με εαυτό μου μένοντας εκεί χωρίς να κάνω αυτά που έμαθα τόσα χρόνια.
Είναι στενάχωρο φυσικά να συνειδητοποιείς ότι ένας τόσο μεγάλος κύκλος ζωής κλείνει για σένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναθλητές, συναθλήτριες, προπονητές, αλλά και παράγοντες της ομοσπονδίας για όλες αυτές τις εμπειρίες όλα αυτά τα χρόνια! Μεγάλωσα μέσα στην Εθνική ομάδα, "έχτισα" χαρακτήρα και πήρα μαθήματα ζωής».
Η Χριστοφοράκη είναι φέτος βασική προπονήτρια στην ομάδα της Λάχολμ, όπου τα τελευταία δύο χρόνια ήταν βοηθός. «Αυτό συνεπάγεται περισσότερες ώρες δουλειάς και μεγαλύτερη ευθύνη. Επίσης, έχω αναλάβει και κάνω έξτρα προπόνηση σε δύο κοριτσάκια, που συνόδευα ισάριθμες χρόνιες στο Εuro Μini Champs της Γαλλίας και είναι ήδη στα επίλεκτα της προεθνικής ομάδας της Σουηδίας.
Φυσικά, όμως, θα συνεχίσω κανονικά να προπονούμαι γιατί έχω υποχρεώσεις και συμβόλαια που "τρέχουν" με τις ομάδες μου στη Γαλλία και στην Ελλάδα και γιατί η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι το άθλημα της καρδιάς μου». Την πιθανότητα να ξαναπάει κάποια στιγμή σε ατομικό διεθνές τουρνουά δεν την έχει σκεφτεί, πάντως οι ομοσπονδιακοί προπονητές της τόνισαν ότι έχει το ελεύθερο αν εκφράσει τέτοιο ενδιαφέρον.
Η Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια έκανε το ντεμπούτο της με την Εθνική γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βρέμης, το 2006, πριν κλείσει τα 17 της χρόνια. Η τελευταία επιτυχία με το εθνόσημο ήταν η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2019. Στις σημαντικότερες διεθνείς διακρίσεις της είναι το ασημένιο μετάλλιο στο απλό Νέων γυναικών του Βαλκανικού Πρωταθλήματος 2009, οι δύο τρίτες θέσεις στο ομαδικό και το διπλό νεανίδων στο Οπεν της Αλγερίας για το WorldJunior Circuit του 2007 και τα τρία χάλκινα σε Βαλκανικούς Αγώνες νέων (δύο στο διπλό νεανίδων και ένα στο διπλό κορασίδων).
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.