Γενικά

WTT Feeder Τσεχίας: Στις θέσεις 5-8 του απλού έκλεισε την εξαιρετική πορεία του ο Σγουρόπουλος

Στα προημιτελικά σταμάτησε η πολύ πετυχημένη πορεία του Γιάννη Σγουρόπουλου στο World Table Tennis Feeder της Τσεχίας.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος έφτασε στον τέταρτο γύρο του απλού ανδρών World Table Tennis Feeder της Τσεχίας κυνήγησε το Σάββατο νέα νίκη απέναντι σε Κινέζο αθλητή, αυτή τη φορά κόντρα στον Ζενγκ Μπεϊσούν, έδωσε «μάχη», διατηρώντας το καλό αγωνιστικό πρόσωπο αυτών των ημερών στο Όλομουτς, ώσπου κάμφθηκε με 3-1 σετ.

Έτσι, πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8 ενός δυνατού τουρνουά κι είναι το δεύτερο τόσο υψηλό πλασάρισμά του σε διεθνείς αγώνες μετά από το WTT Feeder του Λιβάνου τον περασμένο Μάρτιο. Με τις συνολικά τρεις νίκες του και τις εμφανίσεις του ο Ελευσίνιος άσος έκανε εξαιρετική αρχή στη νέα σεζόν, άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια και θ’ αποσπάσει και 25 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Όπως στη Βηρυτό είχε στο κοουτσάρισμα τον πατέρα του, Νίκο, πρώην διεθνή αθλητή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ενώ θυμίζουμε ότι στο τσέχικο Feeder κι, επίσης, στο απλό, πήρε μέρος και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, η οποία αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο.

Ο Σγουρόπουλος πήγε στον σημερινό προημιτελικό με φόρα κι από τις δύο δύσκολες νίκες της Παρασκευής απέναντι στον Τσέχο Πάβελ Σίρουτσεκ και τον Κινέζο Γουέν Ρουϊμπό. Ο Ασιάτης, μάλιστα, άρχισε ως δεύτερο φαβορί του ταμπλό κι είναι ο σημερινός δευτεραθλητής κόσμου στο απλό εφήβων.

Βεβαίως ούτε με τον Ζενγκ Μπεϊσούν είχε τον ρόλο του φαβορί, άλλωστε ο ικανότατος Κινέζος είναι νούμερο 11 του αγωνίσματος κι ο ίδιος ήταν Νο 20 στα seeding.

Ο Σγουρόπουλος ήξερε, όμως, ότι μπορούσε να προκαλέσει νέα «ζημιά» σε εκπρόσωπο της κυρίαρχης δύναμης του αθλήματος κι αυτό προσπάθησε. Απέδωσε καλά και στο συγκεκριμένο ματς, αλλά τη διαφορά έκαναν ορισμένα πολύ παραγωγικά διαστήματα του Κινέζου κι, έτσι, ήρθε η ήττα με 3-1 σετ και ο αποκλεισμός από την τετράδα.

Ο Σγουρόπουλος έκανε καλό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 4-2. Από εκείνο το σημείο και μετά, όμως, έπιασε πολύ καλό ρυθμό ο Ζενγκ, σέρβιρε καλά κι απέκρουσε σωστά τα σερβίς του αθλητή μας, με συνέπεια να περάσει το παιχνίδι του και να κάνει το 1-0 με μεγάλο σερί.

Προβάδισμα απέκτησε και στο δεύτερο σετ ο Ελευσίνιος άσος με 3-0 και 5-2. Ο Κινέζος πλησίασε με 6-5 κι εκεί ο Σγουρόπουλος έχασε σερβίς και στιγμιαία έβγαλε νεύρα. Το διαχειρίστηκε άψογα και με συνεχόμενους πόντους πήγε στο 9-6. Το κλείσιμο του σετ ήταν συναρπαστικό. Ο Ζενγκ πέρασε επιθέσεις κι ισοφάρισε, ο πρωταθλητής μας απέκτησε σετ μπολ 10-9 στα σερβίς του, ισοφαρίστηκε με βοήθεια από την τύχη σε backhand του αντιπάλου και τελικά έγινε στην παράταση το 2-0.

Προσηλωμένος στην τακτική του, ο Σγουρόπουλος συνέχισε με καλό ρυθμό, ξαναβρέθηκε μπροστά στο τρίτο σετ και το κυριότερο είχε ψυχραιμία κι εξαιρετικά χτυπήματα στις πιο πιεστικές στιγμές όταν δέχτηκε την ισοφάριση σε 5-5 και πήρε το τάιμ άουτ.

Στο τέταρτο σετ, ο Ζενγκ έκανε «εκρηκτικό» ξεκίνημα και προηγήθηκε 4-1. Με ποιοτικό σερβίς και σπιν σε δύσκολα σημεία μεγάλωσε το πλεονέκτημα, ο Σγουρόπουλος δεν βρήκε λύσεις και ήρθε με διαφορά η διαμόρφωση του τελικού σκορ (5-11, 10-12, 11-7, 4-11).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x