Γενικά

ESPN: Κορυφαίος αθλητής του αιώνα ο Μάικλ Φελπς, στη 42η θέση ο Γιάννης!

Ο θρυλικός Αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φελπς είναι ο κορυφαίος αθλητής του 21ου αιώνα σύμφωνα με το ESPN, το οποίο κατατάσσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη 42η θέση!

Μία ακόμη μεγάλη τιμή για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το ESPN δημοσιοποίησε τη λίστα με τους κορυφαίους αθλητές του 21ου αιώνα και ο Έλληνας είναι φόργουορντ είναι στην 42η θέση.

Αρχικά, στο σχετικό δημοσίευμα γίνεται αναφορά με τα επιτεύγματα του «Greek Freak» στο ΝΒΑ, όπως η κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2021 με τους Μπακς, το βραβείο του MVP των Τελικών του 2021, αλλά και τα δύο βραβεία MVP της σεζόν, το βραβείο του καλύτερου αμυντικού (2019/20), το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη (2016/17), οι οκτώ συμμετοχές σε All Star Game και η είσοδός του στους καλύτερους παίκτες στην 75ετη ιστορία του ΝΒΑ.

Από ‘κει και πέρα, για τον Γιάννη το ESPN αναφέρει: «Όταν οι Μιλγουόκι Μπακς επέλεξαν ένα αδύνατο παιδί από την Ελλάδα, που έπαιζε μπάσκετ μόνο για δύο χρόνια, με την 15η επιλογή στο draft του 2013, ήταν αδύνατο να προβλέψουμε πώς η άφιξή του θα άλλαζε την πορεία του franchise για την επόμενη δεκαετία. Ο Αντετοκούνμπο μετέτρεψε τον εαυτό του από ένα άγνωστο, αλλά πολλά υποσχόμενο project, σε έναν από τους πιο κυρίαρχους πάουερ φόργουορντ της ιστορίας και στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποκορύφωμα τους 50 πόντους που έβαλε στους τελικούς του NBA το 2021, για να οδηγήσει τους Μπακς στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια».

Όσον αφορά στην κορυφή της λίστας, αυτή σύμφωνα με το ESPN ανήκει στον Μάικλ Φελπς. Πρόκειται φυσικά για τον θρυλικό Αμερικανό κολυμβητής κάτοχο 28 μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εκ των οποίων τα 23 χρυσά και τον αθλητή με τα περισσότερα χρυσά μετάλλια από αθλητή σε μία ολυμπιάδα, που ήταν τα οκτώ που κατέκτησε στους Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Στη δεύτερη θέση της λίστας είναι η σπουδαία Αμερικανίδα τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς, με τους 23 τίτλους σε Γκραν Σλαμ και των συνολικών 73 τίτλων. Την πρώτη τριάδα με τους κορυφαίους αθλητές του αιώνας μας συμπληρώνει ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής Λιονέλ Μέσι.

Η πρώτη δεκάδα των κορυφαίων συμπληρώνεται από δύο παίκτες του ΝΒΑ, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στην τέταρτη θέση και τον εκλιπόντα Κόμπι Μπράιαντ (10ος), ο σπουδαίος παλαίμαχος παίκτης του NFL, Τομ Μπρέιντι στην πέμπτη θέση και ακολουθούν ο Ελβετός τενίστας Ρότζερ Φέντερερ, η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς, ο θρύλος του γκολφ Τάιγκερ Γουντς και ο Τζαμαϊκανός θρυλικός σπρίντερ, Γιουσέιν Μπολτ.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα των κορυφαίων του αιώνα σύμφωνα με το ESPN:
1. Μάικλ Φελπς
2. Σερένα Γουίλιαμς
3. Λιονέλ Μέσι
4. ΛεΜπρόν Τζέιμς
5. Τομ Μπρέιντι
6. Ρότζερ Φέντερερ
7. Σιμόν Μπάιλς
8. Τάιγκερ Γουντς
9. Γιουσέιν Μπολτ
10. Κόμπι Μπράιαντ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x